BEKİR KAYA BDP'DEN BAŞKAN ADAY ADAYI

Başkan Kaya, aday adaylık müracaatını gerçekleştirdi.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu yaptı.  Başkan Kaya BDP İl Binasında kalabalık partililerin alkışları arasında  dilekçesini  İl Başkanlığı'na verdi. 

 

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler için Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı. BDP İl Eş Başkanı Musa İtah, “Kentimizin yüzde yüzü Bekir Kaya’nın aday olup olmayacağını merak ediyordu. Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, “Aday olurum yada olmam bu partimin bileceği bir durum. Ancak ben her zaman bu halkın hizmetinde olacağım ve onlara hizmet etmekten onur duyacağım” dedi.

 

Kamuyoyu ve Van halkının merakla beklediği başvuru bugün gerçekleşti. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, 2014 Martında yapılacak olan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı. BDP İl binasında düzenlenen törene BDP İl Eş Başkanları Figen Yaşar, Musa İtah, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Burada bir açıklama yapan BDP İl Eşbaşkanı Musa İtah, “Kısa bir süre önce seçim startını verdik. Seçim sürecinde artık aday adayları başvurularını yapmaya başladı. Bugün çok önemli bir başvuru aldık. Halkın yüzde yüzü merakla bu başvuruyu bekliyordu. Van halkı; Bekir Kaya aday oyacak mı? Olmayacak mı? Sorusunu bize soruyorlardı. Bizde çok geciktirmeden başvurumuzu bugün aldık. Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.  

Daha sonra konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, “ 5 yıl önce partimiz bizi bu göreve layık gördü. Van halkının teveccühü ile başkan seçildim. Seçildiğim gün bu halka mahcup olmamak ve bu işten alnımızın akıyla çıkmak istiyorduk. 5 yılı bitirdik bugün tekrardan bu göreve talip olduğum için başvurdum. Partimiz ilgili yöntemlerini işleterek adaylık sürecini başlatacak. Eğer partimiz tekrar layık görürse bizde Van halkından teveccüh bekleyeceğiz. Aday olurum, yada olmam ancak ben halkımızın hizmetinde olacağım. Onlara hizmet etmekten onur duyacağım” dedi.

Açıklanın ardından Kaya, dilekçesini İl Eşbaşkanlarına sundu. 


BEKİR KAYA KİMDİR?

1977 yılında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Iğdır ve Ağrı illerinde tamamladı. 1994 Yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt oldu. 1999 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Van İline yerleşerek, Van Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. Van ilinde Van Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babasıdır.a müracaatını resmen yaptı.

Bakmadan Geçme