KUZEY IRAK'TAN REKTÖR BATTAL'A ZİYARET

Kuzey Irak’tan gelen bir grup akademisyen ve işadamı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti. 
İşadamı Arez Abdullah, Raparin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mahmut, Selahattin Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Seyda, aynı üniversiteden Dr. Keko Osman’ın da aralarında bulunduğu 12 kişilik grup, Vanlı işadamı Aslan Bayram’la birlikte YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Iraklı heyeti kabul eden Rektör Prof. Dr. Battal, Kuzey Irak’a gittiklerinde kendilerini çok güzel karşıladıkları için gelen misafirlere bundan dolayı teşekkür etti. Temel amaçlarının bilimsel anlamda öğrenci değişimi anlamında çok yakın ve gelişmiş ilişki kurmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Battal, “Önümüzdeki yıl özellikle Kuzey Irak’ta sizlere biraz daha öğrenci kontenjan ayıracağız. Bizde istiyoruz ki daha fazla öğrenci gelsin bize. Son görüşmelerimizin ardından Süleymaniye Üniversitesi’nden 80 öğrenci staja geldi. Bir sonraki adım olarak rektör arkadaşlarla şunu görüşebiliriz, bizim burada sahip olduğumuz birçok fakülte Kuzey Irak’ta yok. Onlarla ilgili gerek öğretim üyesi yetiştirme ve fakülte kurulması hususunda biz destek olabiliriz. Dolayısıyla bu hem bilimsel hem de eğitim düzeyindeki işbirliğimizi mutlaka arttırarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.
İşadamı Arez Abdullah ise, Van’ı çok sevdiklerini ve üniversitede bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Burada yapılan görüşmeler bilimsel alanda bir başlangıç olsun. Gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Iraklı heyet, Diş Hekimliği Fakültesi’ni gezdikten sonra YYÜ’den ayrıldı.
Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel, Rektör Danışmanı Doç. Dr. H. Eray Çelik, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık da hazır bulundu.

Bakmadan Geçme