GENÇ MEMUR-SEN’DEN ‘YENİ DÜNYA’ ÇAĞRISI

Genç Memur-Sen Van İl Temsilciliği, düzenlediği basın açıklamasında ‘Yeni Bir Dünya’ için çağrıda bulundu. 
Sanat Sokağı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Genç Memur-Sen üyesi Zeki Bedir, Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin yüzüncü gününe girdiğini hatırlatarak, tepkilerini dile getirdi. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yılı dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Bedir, “Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü” dedi.
Mısırda yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini vurgulayan Bedir, “Bizler darbeye karşı direnen gençler olarak, 3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyor, darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Mısır’da darbe son buluncaya ve millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar isyanda olacaklarını da sözlerine ekleyen Bedir, “Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız. Adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının ve insan onurunun savunucusu olacağız. Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan büyük mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız. İnsanlığın dirilişi için direniyoruz. İnsanca yaşamak için ‘Yeni bir dünya’ istiyoruz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme