GENÇ MÜDÜRÜN VEFATI İLÇEYİ YASA BOĞDU

Van’ın Çatak ilçesindeki Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Sait Aydın’ın vefatı ilçeyi yasa boğdu. 
Çatak Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yapan Aydın, salı günü aniden rahatsızlanarak il merkezinde kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti. Sabah okula gittiklerinde Müdür Aydın'ın ölüm haberini alan öğrenciler ve öğretmenler yasa boğuldu. Hemen okulun içine ve bahçesine bir pano oluşturan öğrenciler, Sait öğretmenlerinin fotoğrafının asıldığı panoyu karanfillerle süsledi. Okulda düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Emin Babur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, “Ani bir şekilde kaybettiğimiz öğretmenimizin vefatı bizleri derinden üzmüştür. Hz. Ali'nin ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünün gereğini yerine getiren arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Anadolu Lisesi öğrencileri Müdür Aydın için yazdıkları şiirleri okudu. Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih Eraslan, hayatını kaybeden Aydın’ın özgeçmişini okurken gözyaşlarını tutamadı.
Öğretmenlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan öğrenciler ise, hıçkırıklara boğuldu. Gözyaşları içerisinde yapılan törenin ardından yeni yapılan Anadolu Lisesi’ne Müdür Aydın’ın isminin verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.
Katılımcılar hazırlanan Muhammed Sait Aydın anı defterine anılarını yazdıktan sonra tören sona erdi.
19 yıllık öğretmen Sait Aydın'ın cenazesi ilçe halkının yoğun katılımıyla dün baba ocağı Kars’a götürüldü.

Bakmadan Geçme