TÜRKİYE BU BAYRAMA KİLİTLENDİ

Türkiye, A Milli Futbol Takımımız’ın Hollanda ile yapacağı final maçını bekliyor. Euro 2008’deki geri dönüşlerimiz ve play-offlardaki performansımız rakiplerimizi korkutuyor

A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı­mız, Hol­lan­da ile sa­lı gü­nü ül­ke fut­bol ta­ri­hi­nin en kri­tik maç­la­rın­dan bi­ri­si­ne çı­ka­cak. Ay-Yıl­dız­lı­la­rı­mız, Por­ta­kal­lar’ı ye­ner­se 2014 Bre­zil­ya Dün­ya Ku­pa­sı için adı­nı play-off­la­ra yaz­dı­ran ta­raf ola­cak.

Ele­me­ler­de D Gru­bu’nda mü­ca­de­le eden A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı­mız gru­ba iyi baş­la­ma­sa da tek­nik di­rek­tör Fa­tih Te­rim yö­ne­ti­min­de çık­tı­ğı son 3 ma­çı­nı da ka­za­na­rak yü­rek­le­ri ye­ni­den Bre­zil­ya için çarp­tır­ma­ya baş­la­dı.

Ay-Yıl­dız­lı­la­rı­mız, Hol­lan­da kar­şı­sın­da za­fe­re ula­şa­rak ta­ri­hi­nin en önem­li ge­ri dö­nüş­le­rin­den bi­ri­nin al­tı­na im­za at­ma­yı he­def­li­yor. “Aca­ba ba­şa­ra­bi­lir mi­yiz” di­ye bir so­ru zi­hin­le­ri ra­hat­sız et­se de yi­ne Te­rim yö­ne­ti­min­de­ki A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı­mız’ın 2008 Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı’nda yap­tı­ğı maç­lar­da­ki ge­ri dö­nüş­ler bi­zim en bü­yük umu­du­muz olur­ken ra­kip­le­ri­mi­zin de kor­ku­lu rü­ya­sı ha­li­ne ge­li­yor.

PES ETMEYİ BİLMEYENLER

2008’de gru­ba 2-0’lık Por­te­kiz ye­nil­gi­siy­le baş­la­yan Mil­li­ler, ikin­ci ma­çın­da ev sa­hi­bi İs­viç­re kar­şı­sın­da 1-0 ge­ri­ye düş­me­si­ne kar­şın Se­mih Şen­türk ve Ar­da Tu­ran’ın gol­le­riy­le 2-1 öne ge­çe­rek tur­nu­va­da­ki ilk ge­ri dö­nü­şü­ne im­za at­tı. Çek Cum­hu­ri­ye­ti ile ya­pı­lan kar­şı­laş­mada ise 2-0 ge­ri­ye dü­şen Ay-Yıl­dız­lı­la­rı­mız, bitime 15 da­ki­ka ka­la Ar­da Tu­ran’ın 1, Ni­hat’ın 2 go­lüy­le 3-2 ka­za­na­rak ta­ri­hin­de ikin­ci kez çey­rek fi­na­le adı­nı yaz­dır­dı.

Kır­mı­zı-Be­yaz­lı­lar, çey­rek fi­nal­de ise Hır­va­tis­tan kar­şı­sın­da nor­mal sü­re­si 0-0 bi­ten maç­ta uzat­ma­la­rın bi­ti­mi­ne 1 da­ki­ka ka­lan 1-0 ge­ri­ye düş­tü. Ma­çı bı­rak­ma­yan Milliler, uzat­ma­lar­da Se­mih’le be­ra­ber­li­ği bu­lup pe­nal­tı­lar­da üs­tün­lük kurup ya­rı fi­na­le çıkarak tarihinin en önem­li ge­ri dö­nüş­le­rin­den bi­ri­ni yaptı. Ya­rı fi­nal­de ise Al­man­ya’ya elendik.

KADIKÖY’DEN ÇIKIŞ YOK

Mil­li Ta­kı­mı­mız adı­na dik­kat çe­ken ve umut­lan­dı­ran bir baş­ka de­tay ise Ay-Yıl­dız­lı­la­rı­mız’ın son ka­tıl­dık­la­rı tur­nu­va­lar­da play-off­la­rı ge­çe­rek fi­nal­le­re ad­la­rı­nı yaz­dır­ma­sı.

A Mil­li­le­ri­miz Eu­ro’96 ön­ce­si gru­bu­nu ikin­ci sı­ra­da bi­tirerek en iyi ikin­ci­ler ara­sın­da yer ala­rak şam­pi­yo­na­ya ka­tıl­dı. Eu­ro 2000 ön­ce­sin­de Ku­zey İr­lan­da’yı,  2002 Dün­ya Ku­pa­sı ön­ce­sin­de de Avus­tur­ya’yı play-offlarda geçtik. 

Eu­ro 2012 ve 2006 Dün­ya Ku­pa­sı öncesi ise play-offlarda takıldık. Millile- rimiz, 20 yılda Kadıköy’de sadece 2 kez yenilirken deneyimli teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çıktıkları 3 maçta da kaybetmedi. Bütün bu veriler Hollanda maçı ve olası play-offlar öncesi tüm Türkiye’yi bir kez daha heyecanlandıran unsurlar oldu.

Bre­zil­ya yo­lu­muz NA­SIL AÇI­LIR?

Tek­nik Di­rek­tör Fa­tih Te- ­rim’le bir­lik­te üst üs­te 3 ma­çı­nı ka­za­na­rak 2014 Bre­zil­ya Dün­ya Ku­pa­sı’na ka­tıl­mak adı­na ümit­le­nen A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı­mız’ın gru­bu­nu ikin­ci ta­mam­la­yıp play-off­la­ra kal­ma­sı için önün­de çok in­ce he­sap­lar var.

İkin­ci­lik için çe­kiş­ti­ği­miz Ro­man­ya ile ay­nı pua­na sa­hi­biz. Ay-Yıl­dız­lı­la­rı­mız Ro­man­ya’dan ge­nel ave­raj­da 4 gol ön­de. Ma­ca­ris­tan ise 2 pu­an ge­ri­miz­de. Do­la­yı­sıy­la Hol­lan­da ile sa­lı gü­nü ya­pa­ca­ğı­mız kar­şı­laş­ma­nın so­nu­cu­nun ya­nın­da Ro­man­ya ve Ma­ca­ris­tan’ın ala­ca­ğı so­nuç­lar da çok önem­li. Pe­ki Bre­zil­ya yo­lu­muz na­sıl açı­lır. İş­te ih­ti­mal­ler:

1) Ka­dı­köy’de Hol­lan­da’yı tek fark­la ye­ner­sek, Ro­man­ya da Es­ton­ya kar­şı­sın­da 5’ten az fark­la ga­lip ge­lir­se play-off­la­ra ka­lı­yo­ruz.

2) Hol­lan­da ile be­ra­be­re ka­lır­sak, Ro­man­ya’nın da Es­ton­ya ile be­ra­be­re kal­ma­sı ya da ye­nil­me­si, Ma­ca­ris­tan’ın da An­dor­ra kar­şı­sın­da ka­za­na­ma­ma­sı, ka­za­nır­sa 9 ya da da­ha az fark­lı yen­me­si du­ru­mun­da play-off­la­ra ka­lı­yo­ruz.

3) Hol­lan­da’ya ye­ni­lir­sek Ro­man­ya ve Ma­ca­ris­tan’ın da ra­kip­le­ri­ne ye­nil­me­si du­ru­mun­da play-off­la­ra ka­lı­yo­ruz.

8 ye­dİ­ler Eger­va­ri git­ti

Bre­zil­ya yo­lun­da­ki ra­kip­le­ri­miz­den Ma­ca­ris­tan’ın Hol­lan­da’ya 8-1 ye­nil­me­si ül­ke­de bü­yük ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­ra­tır­ken tek­nik di­rek­tör San­dor Eger­va­ri kar­şı­laş­ma son­ra­sı is­ti­fa et­ti. Eger­va­ri yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Son ma­ça ka­dar şan­sı­mız var­dı. An­cak Hol­lan­da kar­şı­sın­da al­dı­ğı­mız bu mağ­lu­bi­yet plan­la­rı­mı­zı boz­du. Ger­çek­ten ağır bir ye­nil­gi al­dık ve bun­dan do­la­yı da so­rum­lu­lu­ğu üs­tü­me alı­yo­rum” ifa­de­le­riy­le gö­re­vi­ni bı­rak­tı­ğı­nı açık­la­dı.BUGÜN

Bakmadan Geçme