MURADİYELİ MUHTARLAR TARİHİ MEKANLARI GEZDİ

Van’ın Muradiye Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu organizasyonla ilçedeki mahalle ve köy muhtarları Van Kalesi ve Akdamar Adası’nı gezdiler. Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun öncülüğünde ilçe muhtarlarından oluşan 60 kişilik ekip, Van Kalesi ve Akdamar Adası’nı gezdi. İlk olarak Van Kalesi’ni gezen muhtarlar, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden görevli rehberden kalenin tarihi hakkında Türkçe ve Kürtçe bilgiler aldılar.

Van’ın Muradiye Kaymakamlığı’nın düzenlemiş olduğu organizasyonla ilçedeki mahalle ve köy muhtarları Van Kalesi ve Akdamar Adası’nı gezdiler. 
Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun öncülüğünde ilçe muhtarlarından oluşan 60 kişilik ekip, Van Kalesi ve Akdamar Adası’nı gezdi. İlk olarak Van Kalesi’ni gezen muhtarlar, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden görevli rehberden kalenin tarihi hakkında Türkçe ve Kürtçe bilgiler aldılar. Eski Van şehrini de gezen muhtarlar, ardından Gevaş ilçesinden tekneyle adaya doğru hareket ettiler. Akdamar Adası’ndaki Akdamar Kilisesi’ni de gezen ve kilise hakkında bilgilendirilen muhtarlar, Kürtçe ve Türkçe türküler eşliğinde halay çektiler.
Gezi ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu; güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, “İlçemizde hizmet noktasında imkânlar dâhilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Köy yolları, içme suyu, okul ihtiyaçları gibi konularda şimdiye kadar çalışmalar yaptık ve bundan sonra da yapacağız. Fakat yapılanlar sadece bunlarla sınırlı kalmamalıdır. Her insanın olduğu gibi bizlerinde bu tür sosyal aktivitelere ihtiyacımız var. Aramızda bunca yıldır buraları gelip görmemiş vatandaşlarımız vardı. Fakat bizim bu geziyi yapmamızın asıl maksadı, buraları insanlarımıza göstermek, bir sosyal aktivite düzenlemenin yanında, kendi içimizdeki birlik ve beraberlik duygumuzu sağlamak ve geliştirmekti. Bugün gezmiş olduğumuz yerlerde, cami ve kilise gibi yapıları yan yana gördük. Hatta farklı dinlerden farklı kültür ve milletlerden insanların iç içe yaşadıklarına şahit olduk. Bizim kültürümüz çok zengin ve farklı öğeleri içerisinde barındıran bir kültürdür. Bu farklılıklar bizim ayırt edici özelliğimiz değil, bizleri biz yapan güzelliklerdir. Bugün düzenlemiş olduğumuz bu organizasyona katılmış olduklarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Geziye katılan muhtarlar ise, organizasyonu hazırlayıp kendilerine böyle bir gün yaşattıklarından dolayı Kaymakam Tanrıkulu’na teşekkürlerini ilettiler.

Bakmadan Geçme