Rastiya Evînê oyunu sahnelendi

Van Belediyesi Nûda Kültür Merkezi Tiyatro oyuncuları tarafından “Rastîya Evînê” oyunu sahnelendi.

Van Belediyesi Nûda Kültür Merkezi Tiyatro oyuncuları tarafından “Rastîya Evînê” oyunu sahnelendi.

 

Van Belediyesi Nûda Kültür Merkezi Tiyatro grubunun “Rastîya Evînê” oyunu sahnelendi. Yazarlığını Kültür Merkezi çalışanlarından Zafer Erkuş’un, yönetmenliklerini ise yine Zafer Ertuş ve Hevidar Bakır’ın yaptığı oyun Van Devlet Tiyatrosu salonunda sahnelendi. İlk gösterimde salonun tamamı dolarken, çok sayıda kişi de yer olmadığı için oyunu izleyemedi.

 

Köylülerin haksızlıklara karşı  direnişini anlatan oyun,  aynı zamanda kendi öz değerlerini satan ağaların ve daha çok Kendal ve Xemê'nin aşkı etrafında dönen oyunda yezidilerin dışlanması, küçük bireysel hesaplar için yapılan çatışmalarında eleştirisi yapılıyor. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyundan sonra Yönetmenler Hevidar Bakır ve Zafer Artuş kısa bir konuşma yaptı.


Van Belediyesi  Kültür Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında geçen dönem kültür merkezi bünyesinde  9 birim ve  13 alanda ücretsiz kurslar  verildiğini belirterek, tiyatro kursunun bir ürünü olarak bu oyunun açığa çıktığını belirtti. Yeni dönemde de 1 Kasım tarihine kadar kurs kayıtlarının alınacağını belirten Öztürk "Özellikle kadınları, gençleri ve çocuklarımızı bu kurslara katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme