BAYCAN AİLESİNE KAYMAKAM’DAN EV

Van’ın Başkale ilçesinde 8 ay önce yüksek tansiyon hastalığından ölen eşinin ardından 8 çocuğuyla ortada kalan Hamrin anneye Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı.


Başkale'nin Yukarı Dikmen köyünün Çamlık mezrasında oturan Hamrin Baycan, eşi Nuri Baycan'ın 8 ay önce yüksek tansiyon hastalığından dolayı vefat etmesinden sonra harabe bir evde 8 çocuğuyla yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmıştı. Herhangi bir geliri olmayan aile, Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvurarak yardım talebinde bulunmuştu. Ailenin mağduriyetini göz önüne alan Kaymakam Büyükköse'nin talimatıyla vakıf görevlileri inceleme için köye gidip evde gerekli raporları tutarak kendisine sunulmuştu. Rapor üzerine Kaymakam Büyükköse, mağduriyetleri tespit edilen aileye, ilk olarak ilçe merkezine getirilip giyim ve gıda malzemesi verildi. Daha sonra anne Hamrin Baycan'a aylık maaş bağlanması için gerekli işlemler yapıldı. Kaymakam Büyükköse, mağdur olan aileye sonuna kadar sahip çıkılacağını belirterek, harabe evlerinin yerine yeni bir ev yapılacağı sözünü vermişti. Kaymakam Büyükköse beraberinde Vakıf Müdürü Umut Karakelle ile birlikte köye giderek hem aileyi yeniden ziyaret etti, hem de yapımı tamamlanmak üzere olan evde incelemelerde bulundu. Çalışmalarının en kısa zamanda bitmesi için talimat veren Kaymakam Büyükköse eve elektrik ve su şebekelerinin çekilmesi için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını Vakıf Müdürü Umut Karakelle’ye bildirdi.


“BÜYÜKKÖSE BİZ BURADA HALK İÇİN VARIZ”
İlçe kaymakamlığı olarak her zaman mağdur ailelerin sorun ve sıkıntıları için yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Kaymakam Büyükköse,”Bugünkü ailemiz gerçekten büyük bir mağduriyet içindeydi. Bizlerde burada bu halk için olduğumuzdan dolayı üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün bu ailemizin mutlu olması en çok bizleri mutlu etmiştir. Kaymakamlık olarak mağdur olan ailelerimize yönelik çalışmalarımız her zamanki gibi devam edecektir, dedi.


Eşi öldükten sonra mağdur olan Hamrin Baycan ile görüşen Kaymakam Büyükköse, çocukların okula gidip gitmediğini ve her hangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu. Çocuklarının okula gittiğini, ayrıca çocuklar için yine vakıf müdürü tarafından gerekli kırtasiye malzemelerinin gönderildiğini ifade eden Hamrin Baycan, her ay kendilerine düzenli olarak bir gıda paketi geldiğini, yeni evlerinin tamamlanmasına çok az kaldığı için hem kendisinin hemde çocuklarının çok mutlu olduğunu söyledi. Baycan, kendilerine destek veren başta ilçe kaymakamı ve vakıf yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti

Bakmadan Geçme