VAN’DA ‘ANNE SÜTÜ’ EĞİTİMİ

Van Belediyesi ile Özel İstanbul Hastanesi’nin ortak programı çerçevesinde “Anne Sütü Eğitimi” semineri düzenlendi.

Van Belediyesi ile Özel İstanbul Hastanesi’nin ortak programı çerçevesinde “Anne Sütü Eğitimi” semineri düzenlendi.
Van Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen seminere anne ve anne adayları büyük ilgi gösterdi. İstanbul Hastanesi Eğitim Hemşiresi Zeynep Gök tarafından verilen seminer, yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerde, anne sütünün anne ve çocuk sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine değinen Gök, bebeklere ilk 6 ay için sadece anne sütünün verilmesinin önemine dikkat çekti. Gök, anne sütünün çocuğun gelişimi için en ideal vitamin kaynağı olduğunu, 6 aydan sonrasında ise anne sütüyle beraber diğer gıdaların verilmesini ve bunun 2 yıla kadar devam etmesi gerektiğini vurguladı. Gök, halk içinde doğru bilinen yanlış uygulamalara da vurgu yaparak, ilk 6 ay içinde anne sütünün dışında kaynatılarak temiz olduğuna inanılan soğutulmuş suyun da bebeklere kesinlikle verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bebeklerin çabuk mikrop kaparak hastalandığını ifade eden Gök, 6 ay içinde anne sütü dışında hiçbir gıda verilmemesi uyarısında bulundu.
Emzirmenin şekli, yöntemleri, anne sütünün özellikleri, emzirme teknikleri gibi birçok başlık altında sinevizyon gösterimi ile katılımcıları bilgilendiren Gök, emzirmede tespit edilen hatalar, bebeklerin beslenmesi, emzirmenin takip edilmesi konularında da bilgiler vererek, “Anne sütü hastalıktan korur, aynı zamanda temiz ve ekonomiktir. Özellikle çocukları bağırsak enfeksiyonlarına karşı dirençli hale getirir. Anneler için de emzirme sağlıklı bir yöntemdir. Bebek ile birlikte annenin doğumda aldığı kilolarını vermesini sağlar” dedi.
Soruların cevaplandırmasıyla sonlanan seminerin katılımcılarına emzirme ile ilgili görsel materyaller ve anne sütünü attırırcı bazı ürünler de dağıtıldı.

Bakmadan Geçme