3. VAN GÖLÜ KÜLTÜR SANAT VE DOĞA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Van Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali’nin 3’üncüsü bu yıl 9-12 Eylül tarihinde düzenleniyor.

Van Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali’nin 3’üncüsü bu yıl 9-12 Eylül tarihinde düzenleniyor.
Van Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali’nin 3’üncüsü bu yıl “Demokratik Kültürle Özgür Geleceği Sanatla İnşa Ediyoruz” şiarıyla düzenleniyor. 9-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festival kapsamında çok sayıda sanatçı, yazar, ressam, fotoğrafçı ve gruplar Van halkıyla buluşacak. Van Belediyesi tarafından yaklaşık bir aydır hazırlıkları devam eden festivalin tüm programı tamamlanırken, kente gelecek konuklar da belirlendi. Bölgenin birçok kenti, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden de katılımın olacağı festivalin programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festival kapsamında her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılarak, stantlar kurulacak. Yine festival kapsamında paneller, söyleşiler, dengbêjler divanı, müzik dinletileri ve konserler düzenlenecek. Festivalin bir gününde ise Akdamar Adası’na da ziyaret gerçekleştirilecek ve küçük bir dinleti de sunulacak. Festival ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanırken, festival ile ilgili tanıtım materyalleri de kentin birçok noktasına asıldı.

Bakmadan Geçme