DAKA GENEL SEKRETERİ DEMİRCİ GEVAŞ’TA

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van’ın Gevaş ilçesinde “Modern Büyükbaş Hayvancılık Projesi” kapsamında hayata geçirilen iki işletmeyi gezdi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van’ın Gevaş ilçesinde “Modern Büyükbaş Hayvancılık Projesi” kapsamında hayata geçirilen iki işletmeyi gezdi.
Demirci, beraberindeki Gevaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Suat Özek ve Gevaş Bal Üreticiler Birliği Başkanı Fırat Çemberlitaş ile 2012 yılında Gimpaş Hayvancılık İşletmesi ve Zive Hayvancılık İşletmesi adı altında kurulan iki büyükbaş hayvan işletmesini gezdi. Gimpaş Hayvancılık İşletmesi sahibi Halit Bayezit’ten bilgi alan Demirci, her iki işletmeyi gezdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demirci, “Projenin oldukça başarılı olduğunu görüyoruz, yerinde de gördük. 33 tane bu şekilde bölge üzerinde destekledik. Oldukça sağlıklı şartlarda hayvancılık yapılıyor. Biz bu modelin örnek olmasını ve diğer çiftçilerimize de yaygınlık kazanmasını bekliyoruz. Bu projenin önemi şuydu: biz işin başında hayvancılıkta kaba yemini kendi yetiştirmek üzere hayvancılık yapılırsa ancak para kazanılacağını ve işletmenin sağlıklı bir şekilde büyüyeceğine inanıyorum. O şekilde bir program uyguladık. Şu anda bu işletme kaba yemini kendi yetiştiriyor. Oldukça da memnun, para kazanıyor, sütünü satabiliyor” dedi.
İşletme sahibi Bayezit ise, DAKA Genele Sekreteri Demirci ve ekibine teşekkür ederek, “Bizim de bölgede öncülük yapmamıza vesile oldu. Biz başta 30 hayvanla başlamıştık, şu anki hayvan sayımız 80. Ortalama günde hayvan başı 25 kilogram süt almaktayız” diye konuştu.
Zive Hayvancılık İşletme sahibi A. Gani Bayezit de, 40 hayvanla başladıklarını ve şu an 80 hayvanları olduğunu belirterek, “Sütleri mandıralara satıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme