400 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından 7.'si düzenlenen geleneksel sünnet şöleninde 400 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attılar.

Kışla Caddesi üzerinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu bahçesinde düzenlenen sünnet şölenine Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt başkanları, sünnet olacak çocuklar ve aileleri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunmasının ardından dua yapıldı. Şölenin açılış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, kurum olarak geleneksel hale getirdikleri sünnet şölenini 2011 yılında meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle ertelediklerini ancak bu yıl gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Kendilerine 200 dar gelirli ailenin başvurduğunu fakat sayının bugün itibarıyla 400'e çıktığını anlatan Arapoğlu, "Çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atmaları, dini ve sağlık açısından çok önemli. Sosyal belediyecilik anlayışıyla mağdur ve muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza hizmet vermekle birlikte, dinimizin vecibesi olan sünneti de yerine getirmiş bulunmaktayız. Bu etkinlik ile birlikte yaklaşık 400 çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz" dedi.
Erciş Kaymakamı Barboros Baran ise, böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Arapoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sünnet olacak çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra sağlık personelleri tarafından çocuklar tek tek sünnet edildi. Kaymakam Baran ile Belediye Başkanı Arapoğlu, çocuklara kirvelik yaptı. Bu arada sünnet edilen çocukların sünnet kıyafetleri de belediye tarafından karşılandı. Sünnet şöleni mahalli sanatçıların söylediği türkülerle son buldu.

Bakmadan Geçme