BULDAN: ANADİL'DE EĞİTİM OLMADAN BARIŞ OLMAZ

Van'da BDP, 1 Eylül Dün Barış Günü dolayısıyla çözüm sürecine ve Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine dikkat çekmek amacıyla miting düzenledi.

Van'da BDP, 1 Eylül Dün Barış Günü dolayısıyla çözüm sürecine ve Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesine dikkat çekmek amacıyla miting düzenledi. 

Mitingde konuşan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, anadilde eğitim olmadan barışı kabul etmeyeceklerini ifade etti. Buldan, "9 aydır ne bir gerilla, ne bir polis, ne de asker cenazesi gelmiştir. Kimse ağlamamıştır. Bundan dolayı hükümetin adımları atmasını bir kez daha tekrarlıyoruz. Amacımız, çabamız gerçek bir barış ortamını sağlamaktır." dedi. 

Van'da Altaylı Parkı'nda saat 16.30'da başlayan mitinge BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP'li Belediye Başkanları, çevre il ve ilçelerdeki BDP örgütü temsilcileri ve partililer katıldı. Miting alanına gelenler, polis tarafından arandıktan sonra alana alındı. Polis helikopteri miting boyunca alan üzerinde sürekli uçtu. Selamlama konuşmaları sonrası BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, parti otobüsünün üzerinden toplanan kalabalığa hitap etti. 

Başlatılan çözüm sürecinin ardından 9 aydır kanın akmadığını belirten Buldan, hükümetin barış için bir an önce adım atmasını istedi. Buldan, "9 aydır ne bir gerilla, ne bir polis, ne de asker cenazesi gelmiştir. Kimse ağlamamıştır. Bundan dolayı hükümetin adımları atmasını bir kez daha tekrarlıyoruz. Amacımız, çabamız gerçek bir barış ortamını sağlamaktır. Bu böyle bilinsin. Bir paketten söz ediliyor. Bu paketin içinde neler olduğunu bilmiyoruz. AKP tek başına bir paket hazırlamış. Bir hafta sonra açıklayacak. Tek başına hazırlanan bir paket çıkarılamaz. Türkiye'ye barış getirilecekse Türkiye'de yaşayan halkların bu paketin içeriğinden haberli olması gerekir. Tek başına hazırlanan bir paket ne barış ne de adaleti getirir." diye konuştu. 

Anadilde eğitim olmadan barışı kabul etmeyeceklerini aktaran Buldan, "Anadil Kürtlerin hakkıdır. KCK'lıların ve hasta mahkumların tahliyesini istiyoruz. Barış zordur. Barış savaş süreçlerinden daha zordur. AKP hükümeti barışı altın tepside bize sunmayacaktır. Alanlarda mücadelemize devam edeceğiz. Silahla barışı getiremeyiz. Silahla mücadele bitti. Dilimizle mücadele edeceğiz. Barış yakındır." şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından miting yerel sanatçıların konseriyle son buldu. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme