BDP'DEN AÇLIK GREVİNE DESTEK

BDP Heyeti, Açlık Grevi Yapan Depremzedeleri Ziyaret Etti

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaşadıkları konteyner kentlerde elektrik ve suları kesildiği için açlık grevi yapan depremzedeleri ziyaret etti.

 

Bdp Van Milletvekili Nazmi Gür ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yaşadıkları konteyner kentlerde elektrik ve suları kesildiği için açlık grevi yapan depremzedeleri ziyaret etti. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, yaşananların insani olmadığını ve çözüm bulmak için gerekli mercilerle görüşeceklerini söyledi. 

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evsiz kalanların geçici olarak barınmaları için kurulan konteyner kentler, TOKİ tarafından yaptırılan 15 bin 343 konutun teslim edilmesiyle kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı depremzedeler, gidecek yerleri olmadığı için konteyner kentlerde yaşamayı sürdürdü. Depremzedeler kendilerine verilen sürede konteynerlerden çıkmayınca elektrik ve suları 25 gün önce kesildi. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren depremzedeler de bunun üzerine 5 gün önce açlık grevine başladı. 

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ 

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Belediye Başkanı Bekir Kaya, açlık grevinde olan depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. BDP Van Milletvekili Gür yaşananların insani olmadığını belirterek, sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin soruna kalıcı çözüm bulmasını isteyen Milletvekili Gür, gerekli mercilerle görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, suların belediye tarafından kesilmediğinin bilinmesini istedi. Kaya, "Buradaki insanlar üzerinden kirli bir siyaset yapılıyor. Buna müsade edilmemeli. Bizim suyu kestiğimizi söylüyorlar. Ama biz böyle bir şey yapmadık. Önümüzdeki günlerde bir çok kurumla görüşmeler yaparak sorunun çözümü için gerekenleri konuşacağız" dedi. 

Bakmadan Geçme