VAN SOKAKLARINDA BARIŞ'IN RENKLERİ

Van'da bir araya gelen gençler bir sokağı Gökkuşağı renklerine boyayarak, sokağa '1 Eylül Barış Sokağı' adını verdi.

Van'da bir grup genç tarafından Gökkuşağı renkleriyle boyanan sokağa "1 Eylül Barış Sokağı" adı verilecek Belediye Başkanı Kaya: "Biz emeği geçen ve sokağımızı bu kadar güzel renklere boyayan gençleri kırmayarak meclise önerge vererek ve sokağımızın adını 1 Eylül Sokağı olarak değiştireceğiz"

 

Van'da bir araya gelen gençler bir sokağı Gökkuşağı renklerine boyayarak, sokağa "1 Eylül Barış Sokağı" adını verdi. 

Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve bir grup gencin destek verdiği grup, Van Belediyesi binasının bulunduğu sokağı Gökkuşağı renklerine boyamak üzere belediyeden izin istedi. Gerekli izinleri aldıktan sonra belediye hizmet binasının bulunduğu sokağı boyayan Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile boyamada yardımcı olan gençler, renga renk bir sokak oluşturdu. 

Gençleri ziyaret eden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da eline fırçayı alarak duvara Kürtçe "Aşiti (Barış)" yazdı. Kaya, yaptığı açıklamada, başka belediyeler gibi gençlerin verdiği emeği hiçe sayamadıklarını, bu tür güzel işleri desteklediklerini ve belediye olarak bu sokağın isminin "1 Eylül Sokağı" olarak değiştireceklerini belirtti.  

Kaya, "Sokağımızın bu kadar güzel boyanmasında emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar sokağımızın adını 1 Eylül Sokağı yapmışlar. Biz emeği geçen ve sokağımızı bu kadar güzel renklere boyayan gençleri kırmayarak meclise önerge vererek ve sokağımızın adını 1 Eylül Sokağı olarak değiştireceğiz. Ben eminim bu renkleri buralara süren gençler, her rengin içine kendi duygularını katarak yapıyorlar ve bu gençlerin barış, özgürlük, dünya kardeşliği gibi güzel duygular beslediklerinden eminim. Ben ilk duyduğumda çok heyecanlandım ve çok sevindim. Duyar duymaz da hemen buraya geldim ve mükemmel bir manzara ile karşılaştım" dedi. 

Sabah saatlerinde iş yerlerini açan esnaflar, karşılaştıkları manzara için emeği geçenlere teşekkür ederken, sokağın boyandığını gören vatandaşlar da bu anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bakmadan Geçme