14. PSİKİYATRİ GÜZ OKULU ETKİNLİĞİ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen ‘Psikiyatri Güz Okulu’nun 14’ncüsü Van’da gerçekleştirildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından 2000 yılından bu yana düzenlenen ‘Psikiyatri Güz Okulu’nun 14’ncüsü Van’da gerçekleştirildi.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı işbirliğiyle organize edilen toplantı, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda start aldı. 4 Eylül 2013’e kadar sürecek olan ve Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından da desteklenen toplantı, Van depreminin bulunduğu sunumun izlenmesi ile başladı. Cem Taylan Erden ve Elif Aktan Mutlu’nun sunumlarıyla süren eğitimlere sağlık personelleri katılırken, eğitimlerde Van ve Erciş depreminin toplumsal sonuçları ele alınırken, insanların yaşadıkları psikolojik travmalardan örnekler verildi. Eğitim semineri ile ilgili açıklamalarda bulunan ve toplantının Van’da yapılması nedeniyle bu yıl ki temanın “Kültür, travma ve yarım kalan hayatlar’ olarak belirlediklerini ifade eden Erden, “Bu başlık çeşitli boyutlarıyla travmayı, kültür travma ilişkisini ve travmayı onarma, yaraları sarma sürecinin birçok disiplinin penceresinden, toplumsal, ekonomik ve politik boyutlarını tartışacağız. Psikiyatri Güz Okulu’nun önceliği asistan eğitimi ve uzmanlık sonrası eğitime katkı sağlamanın yanında, farklı bölge ve kurumlarda çalışan psikiyatri asistan ve uzmanları arasındaki bilimsel ve eğitsel iletişimi ve mesleki dayanışmayı artırmaktır. Eğitim etkinliğimiz Türk Tabipleri Birliği tarafından kredilendirilecektir” dedi.
Eğitim semineri, daha sonra katılımcılarla karşılıkla görüş alışverişlerinde bulunulmasıyla devam etti.

Bakmadan Geçme