Kaya Bostaniçi Belediyesi'ni ziyaret etti

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile birlikte Bostaniçi Belediyesi tarafından belde de sürdürülen çalışmaları ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile birlikte Bostaniçi Belediyesi tarafından belde de sürdürülen çalışmaları ziyaret etti.
 
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile birlikte Bostaniçi Belediyesi tarafından belde de sürdürülen çalışmaları ziyaret etti. Kaya ve Ergüneş'e BDP Yerel Yönetimler Komisyonu üyeleri, BDP Bostaniçi Belde Örgütü yöneticleri, Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Gülbahar Orhan ve Kemal Ünver'in yanı sıra Bostaniçi Belediye Meclis üyeleride eşlik etti. Kaya ve Ergüneş ilk olarak belediye bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezini ziyaret ederek burada yapılan çalışmaları inceledi. Kaya'ya merkez tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Ergüneş, Maya Kadın Danışma Merkezinin belde de kadınlara dönük yaptığı çalışmalardan bahsetti. Merkezin kadınlara dönük birçok projeyi hayata geçirdiğini ve birçok kadının merkezin düzenlemiş olduğu kurslarla farklı yerde istihdam edildiğini söyleyen Ergüneş, merkezde ayrıca kadınlar için sağlık binası, seramik atölyesi ve bilgisayar kurslarının da açıldığını aktardı. Merkezin çalışmalarla belde kadınlarına yeni bir pencere açtığını dile getiren Ergüneş, 2013 yılında da birçok yeni projenin hayata geçirildiğini dile getirdi. Kaya ve Ergüneş daha sonra seramik atölyesini gezerek, kadınlar tarafından yapılan seramikler hakkında bilgi aldı.
 
Kaya ve Ergüneş daha sonra beldenin Gündoğdu Mahallesi TOKİ konutlarının yanında yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezini ziyaret etti. Kültür merkezine ilişkin yükleyici firma yetkililerinden bilgi alan Kaya ve Ergüneş kültür merkezinde incelemelerde bulundu. Merkezi oldukça beğendiğini ve merkezin Bostaniçi halkına hayırlı olmasını dileyen Kaya, kültür merkezlerinin önemine değindi. Yapılan kültür merkezi ile Van'ın kültür kenti olacağını söyleyen Kaya çalışmalardan dolayı Bostaniçi Belediyesi'ni de tebrik etti. Kültür merkezinde her türlü kültürel aktivitenin yapılacağını ve kültür merkezinde sinema, tiyatro ve konferans salonlarının da yapıldığını söyleyen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, merkezin çok az bir işinin kaldığını kısa bir süre sonra halkın hizmetine açılacağını söyledi. Kaya ve Ergüneş ardından İl Kültür ve Spor Müdürlüğü ortaklığı ile yapımı tüm hızıyla devam eden spor kompleksini gezdi. Spor Kompleksi hakkında Kaya'ya bilgi veren Ergüneş, spor kompleksinde her türlü sportif faaliyetlerinin yapılması için dizayn edildiğini dile getirdi. Kopmlekste gece de oynanılabilecek futbol sahası, basketbol ve voleybol sahalarının yapıldığını söyleyen Ergüneş, kompleksin bölgenin önemli ve örnek çalışmalarından biri olduğunu ifade etti.
 
Kaya'dan belediyeye övgü
 
Bostaniçi Belediyesi tarafından belde de yapılan hizmetleri oldukça beğenen ve Ergüneş'e hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kaya, hizmet için illa büyükşehir veya gelirleri çok olan bir belediye olmak gerekmediğini dile getirerek,"Bugün küçük ve geliri çok az olan bir belde belediyesi olan Bostaniçi'nin herkesi kıskandıran ve her kesimin taktir ettiği çalışmalara şahit olduk. Ben fırsat buldukça Bostaniçi'ye uğrayan bir insanım, geçmişten bugüne Bostaniçi'nin nasıl modern bir yerleşim yeri haline geldiğini her defasında farklı bir çalışma ile gözlemliyorum. Bostaniçi Belediyesi gerçekten önemli çalışmalara imza atarak modern projeler hayata geçirmiş. Bostaniçi belde belediyesi olmasından kaynaklı son yasa ile birlikte kapanacak. Ama kapanan ve bu kadar çok hizmeti yapan bir belediye olarak gönüllerde yer edinecek. Ne mutlu belde halkına böylesi güzel ve örnek çalışmaları hayata geçiren bir belediyeleri var. Nezahat başkan kadın bir belediye başkanı olarak kadının o temiz ve güzel duygularını tüm beldeye, çalışmalara yansıtmış. Bende bu kentin belediye başkanı, sakini ve yurttaşı olarak Nezahat başkana ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapılan tüm hizmetlerin belde halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Kaya ve Ergüneş son olarak Şafak Mahallesinde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Belediye Kadın ve Çocuk Eğitim Destek Evi binasını ziyaret etti. Burada eğitim destek evi öğretmenleri tarafından kapıda karşılan Kaya ve Ergüneş, bina da incelemelerde bulundu. Eğitim destek evi kütüphanesini ve sınıflarını gezen Kaya ve Ergüneş daha sonra binanın bahçesini gezdi. 

Bakmadan Geçme