AYİN'DE OTELLERDE BOŞ ODA YOK

Van’daki tarihi Akdamar Kilisesi’nde bu sene 4.’sü düzenlenecek Ermeni ayininden dolayı hazırlıklar sürerken, otellerde ise doluluk oranı yaşanıyor.

Van’daki tarihi Akdamar Kilisesi’nde bu sene 4.’sü düzenlenecek Ermeni ayininden dolayı hazırlıklar sürerken, otellerde ise doluluk oranı yaşanıyor.
Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nda yer alan tarihi Akdamar Kilisesi’nde yapılacak ayine sayılı günler kaldı. Rezervasyonların önceden yapıldığı otellerde boş oda bulmak mümkün olmazken, otel işletmecileri ise misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını tamamladılar. Kentin önemli otellerinden olan Menua Otel yetkilisi Ayhan Turul, barış sürecinin bölgeye büyük bir katkısının olduğunu ifade ederek, böyle gitmesi durumunda kentteki turizme olan ilginin de artacağını belirtti. Daha önceleri bir korkunun söz konusu olduğunu anlatan Turul, “İnsanlar buralara gelmekten dolayı çekiniyorlardı, korkuyorlardı. Ama bu süreç öyle bir güven ortamı oluşturdu ki artık insanlar yavaş yavaş Van’a gelmeye karar veriyorlar. Bizde işletmeci olarak onları en iyi şekilde ağırlayacağız. Misafirlerimizin buradan memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız. 8 Eylül’de yapılacak olan ayin için 5 Eylül’den itibaren rezervasyonlar yapıldı. Şu an otelimizde doluluk oranı yüzde 80’lerde. Yerli ve yabancı misafirlerimizin ziyaret edeceği ilimize tüm esnaflarımızın da aynı şekilde onları ağırlamalarını bekliyoruz. Çünkü gelen insanlarda iyi bir intiba bırakırsak biz kazanacağız, ilimiz kanacaktır. Onun için en iyi şekilde onları ağırlayarak gelecek ayinlerde de kendileri başta olmak üzere çevrelerine de tavsiye etmelerini sağlamalıyız” dedi.
Rescate Otel ve Urartu Oteli yetkilileri de, her zaman olduğu gibi ayin döneminde de misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme