GALATASARAY'IN BUGÜN RAKİBİ BELLİ OLUYOR

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin kapısından dönen Cim Bom'un yeni grubu bugün belli oluyor. Yine birbirinden güçlü rakipler var, ama 3. torbadaki temsilcimiz, en azından Dortmund, City ve Ajax gibi devlerle eşleşmeyecek.

Galatasaray taraftarının hasretle beklediği gün geldi çattı... Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin kapısından dönen Sarı-Kırmızılılar’ın yeni grubu bugün belli oluyor. Monaco’daki kura çekimi saat 18.45’te başlayacak ve FANATİK TV’den canlı yayınlanacak. Son kura çekiminde Manchester United, Braga ve Cluj’la eşleşen Aslan’ı özellikle ikinci torbada birbirinden güçlü rakipler bekliyor. Ancak üçüncü torbada yer alan temsilcimiz, en azından Dortmund, City ve Ajax gibi devlerle eşleşmeyecek.

Maçlar 17 Eylül’de başlayacak

Torbalarda yer alan 32 takımın 22’si (Galatasaray da dahil olmak üzere) lige direkt katılıyor. 10 takım ise eleme oynayarak kuraya dahil oldu. Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları 17 Eylül’de başlayacak. Gruplarda yer alacak tüm devlerin rüyası olan final ise 24 Mayıs’ta Portekiz devi Benfica’nın stadı olan Estadio da Luz’da oynanacak. Turnuvanın son şampiyonu, finalde Borussia Dortmund’a deviren Bayern Münih olmuştu.

Aslan’ın kasası doluyor
Galatasaray geçen sezon Şampiyonlar Ligi market gelirinden 5.2 milyon Euro elde etmişti. Fenerbahçe katılsaydı, bu paranın 2.2 milyon Euro’su Sarı-Lacivertli kulübe gidecekti. Bu sezon da bu paranın tamamı Galatasaray’ın kasasına girecek. Ancak önümüzdeki sezondan itibaren bu market gelirinin de yükselmesi bekleniyor. Lige ayak bastı parası 8.6 milyon Euro, galibiyet başına 1 milyon, beraberlik başına da 500 bin Euro alacak. Aslan son 16’ya kalırsa 3.5 milyon Euro daha kazanacak. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa’da mücadele eden takımlara galibiyet için 200 bin, beraberlik için 150 bin, yenilgi için de 100 bin TL ödeyeceklerini açıkladı.

‘Sponsorumuz Fenerbahçe’
Fenerbahçe’nin market gelirinin de Galatasaray’ı gitmesi, Twitter’da günün en çok konuşulan konularından biriydi. Paylaşım rekoru kırarak öne çıkan tweetlerden bazıları şöyle:
- Her yıl en az 10 milyon Euro sponsor olan ve hiçbir yerde logosunu kullanmadığımız Fenerbahçe’ye teşekkür ederiz. Galatasaray.’
- Drogba 15 maçta 15 gol attı Arsenal’e. Fenerbahçe 2 maçta 1 gol atamadı.
- Arsenal-Fenerbahçe, iki takımın ortak özelliği Galatasaray’a yenilince kupa kaybediyorlar.
- 17 Mayıs 2000’de tesadüf, Emirates Cup için ‘Arsenal eski gücünde değil’ diyenlere de selam olsun.

Önce yılın futbolcusu seçilecek
UEFA’nın her yıl verdiği “Avrupa’da yılın futbolcusu” ödülü bugün Monaco’da sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi kura çekimi öncesinde verilecek ödül için Real Madrid’den Cristiano Ronaldo, Barcelona’dan Lionel Messi ve Bayern Münih forması giyen Frank Ribery yarışacak. 55 ülkeden gazetecinin vereceği oylarla sahibini bulacak ödül için Türkiye’yi gazetemizin haber müdürü Mehmet Demircan oy kullanarak temsil edecek.

1.Torba
Bayern Münih, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester Utd., Arsenal, Porto, Benfica

2. Torba
Atletico Madrid, Shakhtar Donetsk, Milan, Schalke, Marsilya, CSKA Moskova, PSG, Juventus

3. Torba
Zenit, Manchester C., Ajax, B.Dortmund, Basel, Olympiakos, GALATASARAY, B.Leverkusen

4.Torba
Kopenhag, Napoli, Anderlecht, Celtic, S.Bükreş, Viktoria Plzen, R.Sociedad, A.Wien

Bakmadan Geçme