DEPREMZEDELER AÇLIK GREV'İNDE

Van'da depremin ardından geçici barınma için kurulan konteynerlerde kalan depremzedeler, zor şartlarda yaşamlarına devam ediyor.

Van'da depremin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerlerde kalan depremzedeler, zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Boşaltılması için elektrik ve suları kesilen konteynerlerde kalan depremzedeler gidecek yerleri olmadığını belirtirken, bir bölümü açlık grevine başladı. 

Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'ne depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. 

Ancak, bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile, yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Kendilerine verilen sürenin 1 ay önce dolmasına rağmen konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrik ve suları kesildi. 

AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR 

İpekyolu Caddesi'nde bulunan Anadolu konteyner kentte zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yaklaşık 150 aileden 20'si, sıkıntılara daha fazla dayanamayıp sabah saatlerinde açlık grevine başladı. Konteyner kent girişinde açlık grevine başlayan depremzedeler, yaklaşık 20 gündür elektrik ve sularının kesik olduğunu, sorunlarının çözümüne kadar dönüşümlü olarak çocuklarıyla birlikte açlık grevini sürdüreceklerini söyledi. 

Bakmadan Geçme