Maraş Caddesi Çiçekleniyor

Maraş Caddesinde Kız Meslek Lisesi ile müze sokağı arasında yer alan orta refüj çiçeklik ve ferforjeler ile ayrılarak karşıdan karşıya geçişlere kapatılacak.

Fazıl Erüş
Van Büyükşehir Belediyesi Kazım Karabekir (Maraş) caddesinin orta refüj ve kavşaklarında çiçeklik ve dekoratif aydınlatma çalışması yapıyor.
Kültür sarayından Emniyet kavşağına kadar uzanan caddenin orta refüjünde yapılacak çiçeklik ve aydınlatma çalışması devam ediyor.  Proje hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan inşaat mühendisi Reha Pınaroğlu, " Projenin öncelikli amacı Cumhuriyet caddesi ve sanat sokağında yoğunlaşan kalabalığı Maraş caddesine de yaymaktır. Kız Meslek Lisesi ile müze sokağı arasında yer  alan orta refüj  çiçeklik ve ferforjeler ile  ayrılarak karşıdan karşıya geçişlere kapatılacak. Bu şekilde araç trafiğini de bir nebze rahatlatmak istiyoruz "dedi. Kültür Sarayı'ndan Kurtuluş Parkı kavşağına kadar orta refüjlere 8 metre uzunluğundaki çiçekliklerden 80 adet, 1 metre uzunluğundaki çiçekliklerden 230 adet yapılacağını belirten Pınaroğlu, "  Çiçeklikler beton ve ahşap malzemelerden yapılacak. Çiçekliklerin yanına şık görünümlü dekoratif aydınlatma direkleri 30 metrede bir çiçeklerin yanında caddeye güzel görünüm kazandırmak ve aydınlatmak üzere monte edilecek. Kazım Karabekir Caddesi boyunca yer alan geniş kaldırımlara da öncelikle yaşlılar için oturma bankları ve çevre temizliği için dekoratif çöp kovaları konulacak" diye kaydetti. Pınaroğlu, ''Çiçeklendirme ve ışıklandırma projesinin Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor''dedi.

Bakmadan Geçme