KURTULUŞ PARKI BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Van Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulanan Kurtuluş Parkı’nı baştan sona yenileyerek halkın hizmetine sundu.

Van Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulanan Kurtuluş Parkı’nı baştan sona yenileyerek halkın hizmetine sundu. 
Van Belediyesi’nin yaklaşık bir ay önce başlattığı Kurtuluş Parkı yenileme çalışmaları tamamladı. Yıllardır atıl bir durumda bulunan Kurtuluş Parkı’nın iç-dış ve alanın tamamını yenilen düzenleyerek ışıklandırmasıyla ayrı bir güzellik verdi. Van’ın eski park alanlarından biri olan Kurtuluş Parkı’nda bulunan anıt çevresi de çiçeklerle süslenerek ayrı güzelliğe büründü. Dinlenme alanlarında bulunan oturma bankların sayısını artıran Van Belediyesi, mevcut halde bulunan ağaçlandırmaya müdahale etmeden yeşil alanı neredeyse iki katına çıkardı. Fiziksel engelli yurttaşların parka giriş çıkış ve kullanımları düşünülerek yeniden yapılandırılan Kurtuluş Parkı’nın içerisindeki tüm zeminleri kaldırılarak yerine yer döşemelerinde andezit döşeme ve taban tuğla kullandı. Yerden aydınlatmalı taş döşemeler yapan belediye, parkın içerisinde 4 adet kamelya ve 25 adet oturma bankı kurdu.
Daha önce anıtın çevresinde bulanan bitki havuzunu kaldıran belediye, yerine yuvarlak hatlı ve daha düşük kotta yeni bitki havuzu kurdu. Parkın içerisinde 3 erkek (1 engelli) ve 3 kadın (1 engelli) WC yapıldı. Parklarda bulunması gereken en önemli alanlardan biri olan çocuk oyun alanını da tasarlayan Van Belediyesi, mevcut oyun alanını genişleterek, yeni 5 kuleli oyun gurubu hizmete sundu. Park içerisinde özel aydınlatma armatürleri kullanarak akşam saatlerinden gün aydınlanıncaya kadar parka ayrı bir güzellik kattı.
Parkın tamamlanmasının hemen ardından Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da, parkın ilk fotoğrafını kendi twitter hesabından paylaşarak halka hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bakmadan Geçme