BDP'LİLER CEZAEVİNE YÜRÜDÜ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, “Halkın sessizliği, halkın umutla barış beklentisi, asla ve asla hükümet yetkilileri ve devlet güçleri tarafından, AK Parti hükümetinin ve devlet politikalarının kabul edildiği anlamı taşımamalıdır” dedi.


BDP İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce partili, araçlarla konvoy halinde F Tipi Kapalı Cezaevi önüne geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevi önünde toplanan kalabalığa seslenen TÜYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Akgün, çözüm sürecinin başladığı 6 ay içerisinde hiçbir gelişmenin sağlanmadığını savundu. Akgün, bugün cezaevlerindeki 500 hasta tutuklu ve hükümlünün 127’sinin ağır durumda olduğunu ve bunların cezaevlerinde kalamaz raporlarına rağmen ölüme terk edildiğini iddia etti.
BDP İl Başkanı Musa İta’nın yaptığı Kürtçe konuşmanın ardından BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de, Nevruz’dan bu yana Türkiye ve Ortadoğu’da, barışın olması umuduyla özellikle Kürt halkının çok büyük duygusal beklenti ve umut içerisinde olduğunu söyledi. Üçer, “Halkın sessizliği, halkın umutla barış beklentisi, asla ve asla hükümet yetkilileri ve devlet güçleri tarafından AK Parti hükümetinin ve devlet politikalarının kabul edildiği anlamı taşımamalıdır. Aksine, bir an önce bütün yetkililer, Kürt halkının taleplerini gerçekleştirmeye ve demokratik adım atmaya dönük tutum almalıdır. Oysa Başbakan Erdoğan’ın her bir konuşması ayrı bir noktadan halkın yüreğini incitmektedir. Bu sabır, daha fazla zorlanmamalıdır” dedi.


“Özgürlük ve barış uğruna gereken fedakarlığı halk her zaman yapmaya hazırdır” diyen Üçer, “Bu erdemlik duruşuna karşı, devletin ve hükümetin yapabilmesi çok kolay ve mümkünken yapmıyor olması, samimiyetsizliklerinin, vicdansızlıklarının, aslında savaştan rant sağladıklarının göstergesidir. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, halkın onurlu mücadelesi bu ülkede özgürlüğü de getirecek, barışı da getirecek. Onun için başta bütün Kürdistan halkı olmak üzere, dünyadaki bütün demokratik güçleri, Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu demokratik çözüm ve barış sürecine destek olmaya, Kürt özgürlük hareketinin meşru adımlarını desteklemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Açıklamaların ardından 10 dakika oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra alkışlar eşliğinde araçlarına binerek geri döndü.


Basın açıklamasına katılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da, cezaevi önünden ayrılırken bir komutanla tokalaşıp selamlaştı.

Bakmadan Geçme