İPEKYOLU ÜST GEÇİTLERE KAVUŞUYOR

Rıdvan Can/İlhan Siyahtaş Vansesi Özel
 
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü  (TCK) yoğun trafiğin yaşandığı, sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazaların meydana geldiği İpekyolu üzerine yayaların karşıdan karşıya güvenle geçişleri için 5 ayrı noktada çelik konstrüksiyon malzemeden köprülü üst geçitler yapıyor. 
5 NOKTADA ÜST GEÇİT YAPILIYOR
Karayolları İl Trafik Komisyonu'nda alınan karar doğrultusunda köprülü üst geçitlerin montajları devam ediyor.  5 adet üst geçit yapılacağını belirten yetkililer çalışmalar ile ilgili olarak şunları söyledi:" İpekyolu ilimizin en yoğun trafiğin yaşandığı önemli devlet yoludur. Deprem sonra bu yolda trafik ve yaya yoğunlu büyük artış gösterdi. İl Trafik Komisyonu'nda alınan karar doğrultusunda Edremit ilçe merkezi,  Kadın ve Çocuk Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, eski İpekyolu Devlet Hastanesi ve Adliye Sarayı önüne üst geçit yapıyoruz.  Edremit ilçe merkezi üst geçit yapımını tamamladık. Diğer üst geçitlerin montaj çalışmaları devam etmektedir.  Üst geçitlerin geceleri de işlevini sürdürmesi için özel aydınlatama ve düzenleme sistemi yapılacak. 15 tona ağırlığı bulunan, kurşun kaplamalı çelik konstrüksiyon 5 üst geçit için yaklaşık 2 milyon 200 bin lira harcanacaktır."
İPEKYOLU YAYA GEÇİTLERİNDE GÜVENLİĞE KAVUŞUYOR
İpekyolu üzerinde karşıya geçişlerde ciddi sorun yaşandığını, sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini belirten vatandaşlar ," İpekyolu üzerinde yayaların yoğun olduğu yerlerde 5 adet köprülü üst geçit yapılması sevindiricidir. Üst geçitlerin yapımı geçte olsa yararlı olmuştur. Bu yolda meydana gelen trafik kazası nedeniyle can kaybı, yaralanmalar oldu.  Deprem sonrası İpekyolu'nda trafik ve yaya yoğunluğunda önemli bir artış da meydana geldi. İpekyolu'nda yayaların karşıdan karşıya güvenli geçişe kavuşması bu anlamda çok önemlidir. Üst geçidin yapılmasında emeği geçen İl Trafik Komisyonu, TCK 11 Bölge Müdürlüğü ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.
MONTAJI DİYARBAIKR DEVMAK FİRMASI YAPIYOR
Köprülü üst geçitlerin montaj çalışması Diyarbakır Devmak Limitet Aş.   Tarafından yapılıyor. Yüklenici firma 15 ton ağırlığa sahip köprülü bir üst geçidin montajını yaklaşık 15 günde tamamlıyor.

 

Bakmadan Geçme