ARSENAL'DEN AĞIR DARBE

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İngiliz temsilcisi Arsenal'i ağırladı. Rakibine karşı bir türlü üstünlük kuramayan sarı-lacivertliler, 51'de Gibss, 64'te Ramsey ve 77'de ise Giroud'un (PEN) gollerine engel olamayınca sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı. Devler Ligi bileti için umudunu büyük oranda kaybeden Fenerbahçe, 27 Ağustos'ta Emirates Stadı'nda rövanş maçına çıkacak.

İLK YARI FUTBOL DA YOK, GOL DE!
Maça oldukça tutuk başlayan temsilcimiz ilk 20 dakikada kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı. Orta sahada iyi organize olan Arsenal, ataklarını özellikle Walcott'un bulunduğu sağ kanattan geliştirdi. Karşılaşmaya sağ bek pozisyonunda başlayan Bekir İrtegün'ün yaptığı pas hataları ise Fenerbahçe'nin topla oynama oranının düşmesinde etkili oldu. Karşılaşmanın 32. dakikasında Webo ile girdiği top kapma mücadelesinde suratına darbe alan Arsenal'in stoperi Koscielny yerini Carl Jenkinson'a bıraktı. İki takımın da pozisyon üretemediği ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İKİNCİ YARIDA YIKILDIK
Teknik direktör Ersun Yanal ikinci yarıya kötü bir maç çıkaran Bekir'in yerine Gökhan Gönül'ü oyuna alarak başladı. Kuyt'un ceza sahası dışında şutuyla başlayan ikinci yarıda Arsenal 54. dakikada Kieran Gibbs'in golü ile öne geçti. Ersun Yanal bu golün ardından Webo'nun yerine Emenike'yi sahaya sürerken, İngiliz ekibi 64. dakikada Aaron Ramsey'in golüyle farkı ikiye çıkarttı. Karşılaşmanın 75. dakikasında Michael Kadlec'in ceza sahası içerisinde Walcott'u düşürmesiyle maçın hakemi beyaz noktayı gösteri. Penaltıda topun başına geçen Olivier Giroud topu ağlara gönderdi ve farkı 3'e çıkardı.

Maçta başka gol olmayınca Arsenal sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı

MAÇTAN NOTLAR
EMENİKE YEDEKTE, WEBO İLK 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal karşısında ileri uçta tercihini Webo'dan yana kullanırken, yeni transfer Emenike'yi ise yedekler arasında tuttu.

KADRODA REVİZYON
Defans kurgusunda değişikliğe giden Yanal, defans sağında Bekir İrtegün'i sağ bekte görevlendirdi. Hazırlık maçları ve resmi maçlarda forma giyen Mehmet Topuz'u ise 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Defansın solunda ise Michal Kadlec görev yaparken, Hasan Ali de kadro dışında kaldı. Stoper mevkiinde ise Yobo-Alves ikilisi görev yaptı.

Sakatlıkları geçen Mehmet Topal ile Meireles orta sahada Emre ile birlikte görev aldı.

GÖKHAN GÖNÜL UZUN SÜRE SONRA KADRODA
Gökhan Gönül, uzun süren sakatlığının ardından Arsenal maçıyla kadroda yer aldı. Geçen sezon sonunda omzundan ve kasığından ameliyat olan Gökhan Gönül'ü uzun süren ayrılığın ardından teknik direktör Ersun Yanal Arsenal maçının 18 kişilik maç kadrosuna aldı. Ancak tecrübeli futbolcuyu maç eksiği nedeniyle yedek kulübesinde oturttu.

EMENİKE VE VOLKAN DEMİREL DE CAS'TA ŞAHİT OLACAK
Fenerbahçeli futbolcular Volkan Demirel ile Emanuel Emenike de sarı-lacivertli takımın CAS'taki duruşmasına katılmak üzere yarın İsviçre'nin Lozan kentine gidecek. Emenike ve Volkan Demirel, CAS'ta şahit olarak dinlenecek.

uefa, arsenal, fenerbahçe, yenilgi

Bakmadan Geçme