Bitlis'te Kırsal Kalkınma Toplantısı

Hüsnü Özyeğin Vakfı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde bu yıl sona erecek olan Kavar Havzası Kırsal Kalkınma Projesi'nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) kapsadığı iller olan Bitlis, Van, Muş ve Hakkari'de yaygınlaşması, koşulların belirlenmesi ve yeni alanların ortaya konulması amacıyla bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya başkanlık eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bayram Baran, kırsalda uygulanan her yatırım ve kalkınma projelerinin umut taşıdığını belirtti. Baran, Kırsal Kalkınma Projeleri'nin faydalı olduğunu, uygulanan yerlerde kalkınmayı hızlandırdığını ve kırsal alanlarda kalkınmaya yönelik programların sürekli uygulanması gerektiğini ifade etti.

İki oturumda gerçekleşen toplantının birinci oturumunda Özyeğin Vakfı'nın uzman danışmanları Tatvan'da Kavar Havzası Kırsal Kalkınma Projesi'nin kapsadığı altı köy ve iki mezrada dört yıllık süreçte yapılan faaliyetler anlatıldı.

Toplantıya katılan şube müdürleri, ilçe müdürleri ve sivil toplum temsilcileriyle kırsal kalkınma modelinin Bitlis'te hangi havzalardan seçilecek köylerde uygulanabilir potansiyeli de görüşüldü.

Katılımcılardan gelen fikirler doğrultusunda nüfus, yoksulluk, yerleşim ve ulaşım gibi alan belirleme kriterleri dikkate alınarak Bitlis'te beş tane köy grubu oluşturuldu.

Toplantı sonunda oluşturulan bu köy gruplarının bir rapora bağlanarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na sunulacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme