BOSTANİÇİ'NE DEV KÜLTÜR MERKEZİ

VANSESİ

Bostaniçi Belediyesi Gündoğdu Mahallesi'nde TOKİ ortaklığı ile sezon başında yapımına başladığı Kültür Merkezi binası tamamlanmak üzere. 3 katlı olan ve içerisinde her türden kültürel etkinliklerin yapılabileceği merkez bölgenin önemli kültür yapılarından biri olacak.

 

Bostaniçi Belediyesi belde genelinde sürdürdüğü çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Belediye tarafından beldenin her tarafında çalışmalar devam ederken, bir diğer önemli çalışma olan 250 kişilik ve 3 katlı Kültür Merkezi binası yapımı ise devam ediyor. Sezon başında TOKİ ortaklığı ile Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları yanında yapımına başlanılan 3 katlı Kültür Merkezi bölgenin önemli kültür merkezlerinden biri olmayı hedefliyor. İçerisine her türlü kültürel etkinliğin yapılacağı şekilde tasarlanan ve yapımına başlanılan merkezde 250 kişilik sinema ve tiyatro salonu, toplantıların yapılabileceği geniş salon, sergi odaları, drama, folklor, müzik ve resim atölyelerinin yapılabileceği odalar yapıldı. Gündoğdu Mahallesi’nde TOKİ yanında yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatını gezen ve yapılan çalışma hakkında bilgi veren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, kültür merkezinde çalışmaların hızla devam ettiğini vekısa bir süre içerisinde ise tamamlanacağını söyledi. Ergüneş,” Belediyemiz ve TOKİ ortaklığı ile yapılan Kültür Merkezi inşaatının yapımı tamamlanmak üzere. Merkezimiz 250 kişi kapasiteli içerisinde ise her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerinin yapılacağı bir merkez olacak.

 

'Örnek ve model belediyeciliği hayata geçirdik'

 

Belde de sürdürdükleri hizmet seferberliğine yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Ergüneş, çalışmaların halkın istekleri doğrultusunda yaptıklarını söyledi. Ergüneş,"Bostaniçi Belediyesi olarak belediyecilikte temel olan çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık vererek hizmet üretiyoruz. Belde belediyesi olmamaıza rağmen şu ana kadar sayısız projeyi hayata geçirerek, hayali dahi yapılmayan çalışmalara imza attık. Bu çalışmları yaparken bire bir belde halkının görüşlerini aldık. Bu görüşler doğrultusunda çalışmalar ürettik. Beldemizde 5 yılda yaptığımız çalışmalar kalıcı ve yıllarca kullanılabilecek önemli çalışmalardır. Beldenin 5 mahallesine aynı kararlılık ve mesafeli ile hizmet götürdük. Şafak Mahallesi'nde 3 katlı belediye kadın ve çocuk eğitim destek evi binasını tamamladık. O bina bundan sonra beldenin eğitim kampüsü olacak. Belde de bulunan ilköğretim ve lise öğrencileri o binada ücretsiz bir şekilde sınavlara hazırlanacaklar. Yine bina içerisine binlerce kitaptan oluşan kütüphane, bilgisayar odası ve toplantı salonu yaptık. Bu yıl belki de en önemli çalışmamız TOKİ ortaklığı ile Gündoğdu Mahallesi'nde TOKİ konutları etrafında yaptığımız kültür merkeziydi. Merkezimiz 2 katlı ve içerisinde her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerinin yapılabileceği bir merkez olarak tasarlandı. Merkezimiz çok kısa bir süre içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak" dedi.

 

'Gücümüzü halkımızdan alıyoruz'

 

Kısıtlı imkanlara rağmen belde de yapılan bütün çalışmaların borçsuz bir şekilde yapıldığını söyleyen Ergüneş,"2011 yılında kentimiz 2 büyük deprem ile sarsıldı. Depremin etkilediği önemli yerlerden bir tanesi ide Bostaniçi beldesiydi. Belde de onlarca evde büyük hasar meydana geldi. Yine belediye hizmet binamız ağır hasar gördü. 2 yıla yakındır binayı tamamen boşaltmış ve kontreynırlara yerleştik. Deprem döneminde öz gelirlerimizi tamamen yitirdik. Bunlara rağmen kolektif ve ekip ruhu ile tüm acıların ve sıkıntıların üstesinden gelerek kısa bir süre de hizmetlerimize devam ettik. Beldemizin tüm mahallerlerine en dar ve çıkılmaz sokaklara dahi hizmeti götürdük. Bu çalışmaları yaparken tek kuruş dahi borç altına girmedik. Dürüstlüğün, halka açık ve şeffalığın temel edindiği bir yerde hizmet üretmek, halka hizmet götürmek kolaydır. Bizde bu ilkeleri hayata geçirdik, bu ilkeler doğrultusunda hizmet ürettik. Gelir-Gider tablomuzu halkımızın önüne koyduk. Yaptığımız çalışmları bire bir halkımızın görüş ve fikirleri ile hayata geçirdik. Bunların sonucunda başarı doğdu ve beldemize böylesi örnek güzel çalışmaları hayata geçirdik. Beldemiz 7 ay sonra belediye statüsünü kaybederek İpekyolu ilçesine bağlanacak, bizde bu 7 ay süre zarfında eksik olan çalışmaları tamamlayarak halkımıza kendi dönemimiz içerisinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz" diye konuştu.

vanhaber, van, haber, van haber

bostaniçi belediyesi, gündoğdu mahallesi, toki, kültür merkezi

Bakmadan Geçme