Gündemde ki insanlar!

Acı olan mutlu olmamak değil, mutlu olabilecekken olamamaktır…
Gündemde ki insanlar konu başlıklı yazım gündemde olmalarına rağmen mutsuz insanlar üzerine. Mutsuzlar çünkü acı çekiyorlar, çünkü yakınlarını hatta canlarını kaybediyorlar.
Gündemdeler çünkü televizyonlar, gazeteler her gün onların nasıl öldürüldüğünü nasıl katledildiğini gösteriyor.
Biz ne yapıyoruz?
Sadece anlam veremediğimiz bu savaşlara seyirci kalıyoruz.
Suriye'deYüz bini aşkın insan öldürüldü. Türkiye'de bugün 400 bini aşkın sığınmacı varMısır'da 300 aşkın insan öldü. Savaş her türlü kirli yüzünü artarak göstermeye devam ediyor.
Demokrasiden, evrensel değerlerden, insan hak ve özgürlüklerinden bahsedenler biraz daha silah satmak, ölen insanlar üzerinden para kazanmak amacıyla seyirci kalmayı bırakın savaşın alevlenmesi için destek veriyor.
Para uğruna yitirilen bu canlar niye öldüğünü bile bilmezken, onların üzerinden para kazananlar hiç ölmeyecekmiş gibi acımasızca hedeflerini gerçekleştirmek için çaba harcıyor.
Peki ya barış, huzur, adalet, insan hakları…
Kimin uğrunda!...
Bir zamanlar çevremdeki mutsuz bazı insanları gördükçe kahroluyordum…
Kimi işsizlikten, kimi alacağını alamamaktan, kimi evine ekmek götürememekten, kim satacağına müşteri bulamamaktan, kimi okulu geçememekten, kimi okula gidecek parası olmamasından, kimi eşiyle kavgalı, ailesiyle sorunlu, geçim sıkıntı, aile baskısı, küçük yaşta zorla evlendirilmekten, arkadaş kurbanı, sorunlu, hasta, mutsuz, çaresizlikten şikayet eden insanlar….
Bunların çeşidi ve sayısı ne kadar çok olursa olsun hiç biri savaşlardan daha kötü olamaz.
Ülkemde açlık sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veren çok sayıda insan varken, şimdi 400 bin işsiz, evsiz mülteci geldi. Ülkem açlık sınırının altında yaşam mücadelesi ederken, bu insanlara nasıl yaşayacak? Parası olanlar dükkanını açtı, evini aldı, yerleşti. Peki ya parası durumu iyi olmayanlar? Aç kalmamak için ucuz işçilik yapmaya başladılar. Durum böyle olunca iş verenlerin cebinde daha çok para kaldığı için kendi vatandaşlarını işten çıkarıp yerine mültecileri aldılar. Hangi mekana girsek onların çalıştığını görüyoruz. Elbette ki çalışacaklar. Onlara iş imkanları sağlanmaz ise suç oranı artar. Peki ya işten çıkarılan vatandaşlarımız ne olacak?

 

Bakmadan Geçme