İhya-Der Mısır Katliamına Kınama

İHYA-DER Erciş Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklaması ile Mısır'da yaşanan katliama tepki gösterilirken, çıkan olaylarda şehit olan Mısırlılar için de dualar okundu. İkindi namazının ardından Erciş Kaymakamlığı binası yanında bulunan parkta bir araya gelen ve aralarında İHYA-DER temsilcilerinin de olduğu çok sayıda vatandaş, yaşanan katliama sloganlarla tepki gösterdi. Eyleme erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklar da katıldı. Ellerindeki dövizlerde "Biz aşığız şahadete", "Şahadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara", "İhvan'a selam, direnişe devam", "Ya şahadet ya zafer", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Üzülme gevşeme Allah bizimle", "Seyit Kutup El Benna selam olsun İhvan'a" sloganları atıldı.

Yakup Arkanca isimli imamın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan İHYA'DER yetkilisi Ahmet Bağ, "Bizler burada o şanlı kıyamınızı destekliyoruz. Gerektiğinde sizlerle birlikte o meydanlarda kurşunlara hedef olmaktan da çekinmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Mısır'da çıkan olaylarda yaşamını yitiren Müslümanlar için topluca gıyabi cenaze namazı kılındı. Eylem, daha sonra sona erdi.

vanhaber, vanhaber, van haber

Bakmadan Geçme