GENÇ KIZLARDAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl yurt içi ve yurt dışı gençlerin katılımıyla düzenlenen kamp çerçevesinde 160 genç kız “İyilik İstasyonu Projesi” kapsamında Gevaş caddelerinde temizlik yaptı. Van Valiliği Gevaş Gençlik Kampı’nda kalan 160 genç kız, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ve Gevaş Gençlik Kampı Müdürü Mesut Demir ile birlikte poşetlerle Gevaş ilçe merkezinde çöpleri topladılar.
Gençlere teşekkür eden Kaymakam Güni, “İlçemizde bulunan Gevaş Gençlik Kampında güzel sosyal projelerimiz var. Bunlardan birisi de “İyilik İstasyonu Projesi” dir. Bu proje kapsamında burada kampa gelen öğrencilerimizin, kardeşlerimizin ilçe sınarlarımızda bazı sosyal sorumluluk projeler anlamında herhangi bir iyilikle tanıştırmak, onları böyle bir faaliyete sokmak istiyoruz. Bu gün ki faaliyetimizin konusu da çevre temizliği oldu” dedi.
Gevaş Belediye Başkanı Sezer ise, “Gevaş Gençlik Kampında kalan 160 öğrencinin ilçemizin merkezinde temizlik yapmaları hem bir örnek açısından, hem de çevreye duyarlı olan insanların çevreye bakımı açısından güzel bir start verildiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Kampa katılan kız öğrencilerden Halide Aydoğan ise, “Zonguldak’tan buraya geldim. Çevreye bir katkı sağlamak için çevreyi temiz tutmaları için umarım bir ders olur ve temizliğe önem verirler” dedi.
Kamp Görevlilerinden Esra Demir, “İyilik İstasyonu Projesi kapsamında burada temizlik yapıyoruz. 160 kız öğrenci kampta var. Kamp süresince değişik etkinlikler yapıyoruz. Kültürümüzü tanıtma etkinliklerimiz de var” dedi.
Öğrenciler, daha sonra gençler topladıkları çöpleri Gevaş Belediyesi çöp aracına atarak etkinliği tamamladılar.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme