TFF'den Yeni Sezonda Yeni Uygulama

Rıdvan CAN

Türkiye Futbol Federasyonu daha önce yönetim kurulunda görüşüp karara bağladığı yeni bir statüyü bugün resmen kulüplere iletti.

 

Türkiye Futbol Federasyonu daha önce yönetim kurulunda görüşüp karara bağladığı yeni bir statüyü bugün resmen kulüplere iletti.

 

Yabancı sınırlamasının ardından eleştirilen TFF, bu talimatla birlikte yeni bir sisteme de geçmiş oldu.

 

Daha önce kazan-kazan sistemiyle maçlar oynandıkça galibiyet primi veren TFF şimdi de genç oyuncu oynatıldıkça teşvik ödülü verecek.

 

Türkiye Futbol Federasyonu, toplamda 1170 dakika yani 13 maç sahada genç oyunculara yer veren takıma 165 bin TL ödül verecek.

 

Bu oyuncuların sayısı 3'e çıktığı anda yıllık ödül yarım milyon lirayı bulacak. Alt yapıdan gelme şartı konulan bu sistem Süper Lig ve PTT 1. Lig'de uygulanacak. Daha önce konuşulup karar aşamasına gelinen statü, bügün itibariyle kulüplere bildirildi.

 

Açıklamaya göre, 2013-2014 sezonu Süper Lig müsabakalarında, 12. yaş gününden itibaren müsabakanın oynanacağı tarihe kadar kesintili veya kesintisiz en az 2 yıl kulüpte tescili devam etmiş, 01.01.1994 ve daha sonra doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı futbolcular, sezon sonu itibariyle en az bin 170 dakika süre alması halinde oynayan her bir futbolcu için kulübüne 150 bin lira teşvik verilecek.

 

1. Lig'de ise aynı şartlardaki oyuncunun sezon sonu itibariyle en az bin 350 dakika fiilen sahada kalması durumunda ise oynayan her bir futbolcu için kulübüne 100 bin lira teşvik sağlanacak.

 

vanhaber,van,haber,van haber

Lig,futbolcu,Süper Lig, müsabaka,Türkiye,Futbol,Federasyon,teşvik,

Bakmadan Geçme