Saadet Partisi seçim çalışmalarına start verdi

 Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin startını köylere yaptığı ziyaretlerle verdi.
Geçtiğimiz günlerde SP Van İl Başkanlığı’na atanan Özay İlhan, Aşağı Narlıca, Uzun Tekne ve Övecek köylerine giderek seçim startını başlattı. İlhan ziyaretlerinde köylüler başta olmak üzere köy muhtarlarıyla görüşerek köyleri ve yaşadıkları sorunlar hakkında bilgiler aldı. Ziyaret esnasında sıkıntılarını dile getiren köylüler, hayvan fiyatlarının düşüklüğünden yakındılar. Köylüler, marketlerde etin 25 ile 30 TL’den satıldığını kendilerde ise 12 ile 13 TL arasında alıcı bulduğunu dile getirerek, bu fiyat dengesizliğinin ortadan kaldırılmasını arzu ettiklerini kaydettiler.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Özay İlhan, yapmak istedikleri ve hayata geçirmek istedikleri projelerle de ilgili açıklamalarda bulundu. Van’ın büyükşehir olması nedeniyle köylerinde belediye sınırları içerisine dahil olacağını ifade eden İlhan, köylerin bu kapsamda faydalanacakları hizmetlerden bahsetti. Et satışında yaşanan dengesizliğin giderilmesi için kooperatiflerin çok faydalı olacağını ifade eden İlhan, kurulacak olan kooperatifler aracılığıyla üretilen ürünün pazarlanmasının daha kolay olacağını kaydetti. İlhan, “Bu hususta civar köylerin bir araya gelerek kooperatif kurmaları faydalı olacaktır. Bütün bu sorunların çözümü aslında milli görüşte var. Bu nedenle artık bir gerçeğin görülmesi gerekiyor. Bölgede iki siyasi partinin mevcuttur. Bir biri üzerinden danışıklı dövüş yaparak rant elde eden bu iki siyasi partinin bir birinden farkı yoktur. Evet iki siyasi parti vardır, fakat bunların biri milli görüşü temsil eden Saadet Partisidir. Biride diğerleridir. Köylerinizin belediye sınırları içerisine girmesiyle daha iyi hizmet alabilmeniz için mili görüş belediyeciliğinin geçmişte ve bugün mevcut belediyelerde yapmış olduğu hizmetlerin göz önünde bulundurun. Köylerin daha iyi hizmet alabilmesi için mili görüşe ihtiyaç vardır. Saadet Partisi’nin yerel seçimlerde belediyelerde iktidara gelmesiyle sorunlar kendiliğinden çözülecektir. Bu nedenle köylülerden sizlerden dualarınızı esirgememenizi istiyoruz.
Yapılan konuşmanı ardından köylülerin memnuniyetlerini dile getirmeleri ve yapılan ikramlarla ziyaretler sona erdi.

vanhaber,van,haber,van haber
Saadet Partisi,Özay İlhan,Aşağı Narlıca,Uzun Tekne,Övecek köyleri,Ziyaret,seçim,start

Bakmadan Geçme