'ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞLA BİTECEK'

Bursa’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TRT Haber televizyonunda açıklamalarda bulundu. Arınç, şimdiye kadar çok ramazan bayramını geçirdiklerini belirterek, çocukluk dönemlerinde yaşadığı bazı anılarını da paylaştı.
Arınç, “Bir kısmı çocukluk çağında oldu bir kısmı orta yaş, şimdi de torunlarımızla birlikte Allah ramazanlara kavuşturdu. Şükretsek azdır. Bayram ve ramazan çok güzel. Özellikle Ramazan bütün müslümanlar için güzel bir ibadet. Çok şükür ben kardeşlerimle birlikte ramazan ve bayram yaptım. Babam çok küçük yaşta vefat ettiği için onunla olan bayramları daha az hatırlıyorum. Biz 4 kardeştik. Bayramlarda annemin yanına koşardık. Akrabalarımızı ziyaret ederdik. Annem, kendisine el öpmeye gelenlere mendil ve çorap hazırlardı. Çocuklar için de paralarını hazırlardı. Biz de komşularımıza ve akrabalarımıza giderdik. Her şeyiyle mükemmeldi. Büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz ramazanları, bayramları hiç unutmuyoruz. Bugünkü bayramlara geldiğimiz için çok şükür. 4 torunum var. Gelinim ve damatlarım var. Onlarla birlikte olmak çok güzel” dedi.
Bursa’nın kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Arınç, “Rahmetli babam kıdemli başçavuştu. Sürekli tayini çıkardı. Şimdiki memurlar çok fazla yer değiştirmiyor. Neredeyse her sene bir yerlere tayin ederdi. Mesela ben Bursa Demirtaş’ta doğdum. Büyük kardeşim Van’da doğdu. İlkokulu 3 yerde okudum. Demirtaş’ta okudum. Bir sene sonra buradan ayrılmışız. Ayvalık'a gitmişiz. Oradan Elazığ’a babamın tayini oldu. 5. sınıfın başına kadar Elazığ’a gittik. Oradan sonra babam emekli oldu. Orta ve liseyi Manisa’da okudum. Üniversiteyi Ankara’ya okudum. Siyasetin son demlerinde Bursa’dan aday olmak nasip oldu. Bursa mükemmel bir şehir. Tarımı ve sanayisiyle her şeyiyle çok güzel. Her şeyinden önce insan kalitesi yüksek. Her sokakta ayrı bir maneviyat ve tarih kokuyor” diye konuştu.
"İSLAM ÜLKELERİNE TÜRKİYE GİBİ HUZURLU BİR HAYAT TEMENNİ EDİYORUM"
Bazı İslam ülkelerinde bayramın buruk geçtiğini ifade eden Arınç, “Her konuşmamızda onları sürekli selamlıyoruz. İçlerinden bulundukları sıkıntılarda ve kayıplardan bir an evvel kurtulmalarını istiyoruz. Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Bir vücudun azaları gibiyiz. Orada yaşanan acı olayları kendi bünyemizde hissediyoruz. Onlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Mısır, Suriye ve Pakistan’da dünyanın pek çok bölgesinde milyonlarca insan üzüntü, bomba, cinayet ve kayıp içinde bir ramazanı geçiremedi. Onlar bizden daha fazla üzüldü. Onlara bu mübarek günlerde namaz kılarken bütün camilerde Müslümanlar dua ettiler. Biz onları seviyoruz. Bütün İslam alemine Bursa ve Türkiye gibi huzurlu bir hayatı temenni ediyorum. Çocukları ve aileleriyle başlarına bombalar yağmadan, çocukları sniperlarla kurban gitmeden huzurlu bayram geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
"BU BİR HİZMET YARIŞI"
Bayramda meclisteki her milletvekilinin yoğun programlar yaparak vatandaşlarla buluştuğunu söyleyen Arınç, “Mesela Bekir Bozdağ şu an Bulgaristan’da. Eşi ve çocuklarıyla birlikte ramazan bayramını geçirmek isterdi. Ben şanslılardan birisiyim. Bu bayram çok şükür onlarla Bursa’da birlikte olacağız. Bu bir hizmet yarışı. Siyasetçiler, eşi ve çocuklarını ihmal ediyorlar” açıklamalarında bulundu.
"ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞLA BİTECEK"
Çözüm sürecini değerlendiren Arınç, ocak ayından bu yana Türkiye’de ufak tefek arızalarının dışında bir terör olayının olmadığını ifade ederek, “Ne kadar şükretsek az. Her bayramda maalesef bazen Bingöl, bazen Batman’da çoğu zaman Hakkari’de Van’da birçok yerde bir karakolun bombalandığını, askerlerin şehit olduğunu, mayınla bir arcın havaya uçtuğunu, canlı bombayla genç kızlarımızın ve hamile bacılarımızın acıyla vefat ettiklerini duyardık. Kahrolurduk . Yüreğimizden bir parça gitmiş gibi olurduk. Ocak ayından itibaren Türkiye’de ufak tefek olaylar var. Bu saydığım kadar büyük olayları yaşamıyoruz. Bundan bütün Türkiye çok mutludur. Herkesi gördüğümüzde çözüm süreci başarıya ulaşsın diyor. Türkiye’de silahlar sussun ve şiddet bitsin, fikirler konuşsun, barış olsun diyorlar. Çok görüyoruz. Şehit aileleri bunları söylüyor. Ramazanda hep onlarla birlikteydik. Herkes bu acıların bir an evvel son bulmasını istiyor. Terörün en koyu zamanlarında karşılaştığımız acı olayları çok şükür ki yaşamadık. Bu huzura ve sükunete muhtaç ve özlem duyduğumuzu ortaya koyuyor. Çözüm süreci barışla bitecek. Türkiye’de artık terörle hayatını kaybeden, yaralanan maddi ve manevi kayıplarımız olmadığı bir Türkiye yaşayacağız. Bu bizim için en güzel bir bayram müjdesi olsun. Gözyaşlarının dindiği, şiddetin ve silahların sustuğu, insanların birbirine huzurla kucaklayabildikleri bir ortama dönüşmesini temenni ediyorum. Allah bunu bize ve terör belasıyla kıvranan bütün ülkelere de nasip etsin. Çünkü bu onların da hakkı” dedi.
Arınç, açıklamalarının ardından Merinos AKKM’de düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katıldı.

Bakmadan Geçme