Van'da Özgür-Der'e Saldırı

Van'da Özgür-Der Van şubesine silah ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırıda harhangi bir yaralanma ve hasar meydana gelmediğini belirten şube başkanı Erdoğan Güleryüz, son günlerde hedef gösterildiklerini, saldırının PKK ve yandaşları tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Olay dün saat 22.30 sıralarında İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Toptancılar Sitesi yakınlarındaki 4 katlı binada bulunan Özgür-Der şubesine yapıldı. Binanın 2 ve 3'üncü katında bulunan şube ve çevresine 13 kez silah atışı yapıldığı öne sürülürken, 3 adet de molotof atıldı. Molotoflar kapı ve duvar kenarlarına düşüp kendiliğinden sönerken, kurşunlar nedeniyle de herhangi bir yaralanma meydana gelmediği ve hasar oluşmadığı ifade edildi.

Erdoğan Güleryüz, saldırının yapıldığı sırada, binada 1'i bekçi olmak üzere 5 kişinin bulunduğunu söyledi. Güleryüz, saldırının Suriye için başlattıkları yardım kampanyalarından kaynaklandığını, bazı gazete ve sosyal medya üzerinden direk hedef gösterildiklerini belirtirken, saldırınının da PKK ve yandaşları tarafından yapıldığını idida etti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme