Bayram denilince...

Acısı, tatlısı, günahı sevabıyla heyecanlı oruçlu günlerini geride bıraktık. Şimdi sevinme sevindirme zamanı. Yani bayram zamanı. Bayramlar inancımız ve kültürümüz açısından özel günlerdir. Bayram günlerinde insanlar birbirlerini ziyaret ederler, dargınlar barışır, dostluklar pekişir. Bunun yanında, ölüler anılır, fakirler unutulmaz, yardımlar yapılır, çocuklar sevindirilir, hediyeler verilir. Ancak bu bayrama gölge düşüren ölçüde adı İslam olan komşularımızda Müslümanlar  arasında yangın, gözyaşı, katliam, vahşet var!
Bayram ile ilgili birkaç küçük hatırlatma.
TERVİYE GÜNÜ, arefe gününden bir önceki güne denir. Terviye günü oruç tutmak çok faziletlidir.
AREFE, günlerin en değerlisidir. O gün hacıların Arafat'a çıktığı ve Cenab-ı Hakk'ın onlarla birlikte diğer Müminleri bağışladığı çok özel gündür. Arife aynı zamanda dinî bayramdan önceki güne verilen isimdir. Muhtemelen "geleceği haber verme" anlamındaki irafat sözcüğünden gelir.  Arife günü aslen hicrî kâmerî  Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır.
RAMAZAN BAYRAMI, İslam dinine göre Hicri Kamer yılının dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder.
Bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim.

Bakmadan Geçme