BÜTÜN KÜRTLER SINIRA DAYANSIN

Rojava halkına ve kazanımlarına dönük gelişen çete saldırılarına karşı Van ve Erciş ilçesinde tepkiler yükseldi. "Saldırılara karşı kendilerini korumak sadece Rojava halkının sorumluluğunda değil. Bu hepimizin üzerine düşen ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur" diyen BDP Van İl Örgütü Eş Başkanı Musa İtah, Rojava'ya sahip çıkmak için bütün Kürtleri Ceylanpınar'a davet eti.

Rojava'da Kürt halkına karşı haftalardır El-Kaide bağlantılı El-Nusra çetecilerinin gerçekleştirdiği katliamlarına karşı 4 Ağustos günü BDP Urfa İl ve ilçe örgütleri, Ceylanpınar (Serêkaniyê) sınırına yürürken, bölge illeri de 5 Ağustos'ta Ceylanpınar'a akın edecek. İl Örgütü olarak kendilerinin de 5 Ağustos günü Ceylanpınar'a akacaklarını dile getiren BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah, Rojava halkının kazanımlarına karşı gerçekleştirilen ve katliamlara dönüşen saldırılar karşısında Rojava'daki Kürtlerin yanında olacaklarını söyledi. Rovaja halkının yanında yer almak ve Rojava devrimini sahiplenerek korumak, gelişmesine katkıda bulunmak için daha önce çeşitli şekillerde etkinliklerde bulunduklarını aktaran İtah, "Fakat dış destekli çetecilerin saldırıları devam etti. Buna karşı bizde Rojava'ya olan desteğimizi ve katkımızı sınırda göstereceğiz" diye konuştu.

"Bütün Kürtler sınıra dayansın'

Gerçekleşen saldırılara karşı kendilerini savunmanın sadece Rojava halkının sorumluluğunda olmadığının altını çizen İtah, şu çağrıda bulundu: "Bu hepimizin üzerine düşen ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur. Rojava için bütün Kürtler sınırlara dayansın. Rojava'da gelişen ve Kürt halkının statü kazanıma ve onurlu bir kurtuluşu gerçekleştirerek özgür bir yaşamı inşa etmeye katkıda bulunmak amacıyla bütün Kürt halkının Rojava'ya sahip çıkarak Ceylanpınar'a davet ediyoruz."

Saldırılara Erciş'ten de tepki

Van'ın Erciş ilçesinde de Rojava'da Kürtlere yönelik artan çetelerin saldırıları ve katliama yönelik BDP, TUHAD-DER, KURDÎ-DER, DTK ve çeşitli STK'lerden oluşan çok sayıda kişi BDP İlçe Örgütü önünde ortak basın açıklaması düzenledi. "Katliam kararı Türkiye'de alındı", "Hezen tarî bila deste xwe ji Rojava bikêşin", "Roj roja xratiye", "Rojava halkı yalnız değildir" pankartlarının taşındığı açıklamada sık sık, "Bijî berxwedana YPG'ê", "Rojava halkı yalnız değildir" sloganları atıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından TUHAD-DER Erciş Temsilcisi Fevzi Can tarafından yapılan açıklamada Rojava'da işlenen katliama dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterildi.

Suriye'de yaşanan savaşın Kürtler açısında önemli bir özgürlük fırsatı olduğunu dile getiren Can, Kürtlerin Suriye'deki özgürleşme mücadelesine bazı güçlerin tahammül edemediğini belirtti. Rojava'da işlenen katliamlara insanlığın sessiz kalmaması çağrısında bulunan Can, "Bu katliama sessiz kalınmamalı, buna sessiz kalıp tepki göstermeyenlerde şeref ve onur diye bir şey yoktur" dedi. Türkiye'nin çetelere verdiği desteği kesmesi ve katliama ortak olmaması çağrısında bulunan Can, "Başta Türkiye olmak üzere emperyalist güçlerin silahlandırıp halkımıza saldırttığı El-Kaide ve ÖSO çeteleri, kadın, genç, yaşlı ve çocuk demeden halkımızı acımasızca katlediyor. Bu katiller sürüsünün saldırılarını burada kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki, Rojava Kürtler ve Kürdistanlılar için onurdur. Onurlarına sahip çıkmak her Kürdün görevidir" dedi.

Can açıklamasının sonunda Pazartesi günü BDP Erciş ilçe binasından AKP Erciş ilçe binasına yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurarak, bütün Erciş halkını bu yürüyüşe katılmaya çağırdı.

vanhaber, van haber, van haber
rojava, erciş, bdp, kınama, musa itah, suriye

Bakmadan Geçme