FAKİR AİLELERE GIDA YARDIMI

Türkiye Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Mütevelli Heyeti tarafından Van’ın Çatak ilçesinde fakir ailelere gıda yardımı kolileri dağıtıldı.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Ramazan ayı münasebetiyle ülke genelinde başlatılan gıda yardımı kampanyası, TDV Çatak Şubesi tarafından ilçe genelinde tespit edilen fakir ailelere yardım kolilerinin dağıtılmasıyla gerçekleştirildi. Çatak İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Başkanı Muhammed Sadık Kılıç, yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesinin ve onların da bu rahmet ayının bolluk ve bereketinden istifade edebilmelerinin sağlanmasının çok önemli bir görev olduğunu belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nden gönderilen kumanya kolilerinin ilçe genelinde mütevelli heyetince belirlenen yoksulluk sınırı altında yaşayan ve gelir düzeyi çok düşük ailelere ikamet yerlerine gidilerek dağıtıldığını belirten TDV Çatak Şubesi Başkanı Kılıç, genel merkez yetkililerine bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ettiğini vurguladı. Müftü Kılıç, “Dinimizin bir emri olarak şefkat, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan günlerinde ihtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi ve iftar sofralarına katkıda bulunulması bizlere yüklenilen bir sorumluluktur. Bizler de bu sorumluluk gereği Diyanet Vakfı olarak yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza yardım kolilerini dağıtmış bulunmaktayız. Çünkü oruç ibadeti gibi ulvî manaları içerisinde barındıran rahmet mevsimi Ramazan ayında yokluk içerisinde hayatını idame ettirmeye çalışan ihtiyaç sahibi insanların dertleriyle dertlenmek ve sıkıntılarıyla hemhâl olabilmek hem kulluk vazifesinin gereği hem de Ramazan ayının mahiyetine uygun bir davranış şeklidir. Yokluk, sıkıntı, keder, gam ve hayatın tüm olumsuzlukları karşısında tek vücut olabilmeyi başaran ve problemlere beraberce göğüs gerebilme gayreti içerisinde olanlar Yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazanan kişilerdir. Bu vesileyle yanı başında yaşayan komşu, akraba, dost ve tanıdık ve yabancıların her daim yanında olan duyarlı müminleri tebrik ediyor; bu hayır faaliyetinin gerçekleşmesine vesile olan TDV Genel Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yardım kolilerini teslim alan vatandaşlar ise, kendilerini unutmayan ve sevinmelerine vesile olan TDV yetkilileri ve Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Mütevelli Heyeti’ne teşekkür ettiler.
vanhaber, van, haber, van haber

diyanet vakfı, çatak şubesi, mütevelli heyet, yardım, gıda

Bakmadan Geçme