Kandil simidi raflara çıktı

Fazıl Erüş/Vansesi özel
Kandil simidi Kadir Gecesi nedeniyle Van'da pastanelerde raflar çıktı.  Son yıllarda yoğun ilgi göremeye başlayan, gelenekselleşen Kandil simidi kilo olarak satılıyor.
Kandil simidi geleneğinin Vanlılar arasında ilgi gördüğünü belirten Çavuşoğlu Pastanesi sahibi Murat Özgüner, Kandil simidi imalathanemizde özel olarak hazırladığımız susamlı mini bir simittir. Vatandaşlarımız aldıkları simitleri kandil gecelerinde eş ve dostlarına dağıtıyorlar.   Susamlı ve çörek otlu imal ettiğimiz kandil simidi Güzel bir gelenek olarak devam etmektedir."
 Güven Pastanesi Sahibi Fatih Çezik  Kandil   simidini kandil  günlerine  özel olarak  hazırladıklarını belirterek" Pastanemiz  kurulduğu  günden bu yana  Kandil  simidi  çıkarıyoruz.  Son yıllarda Kandil simidine  yoğun bir ilgi var. İki çeşit kandil simidi imal ediyoruz. Biri bol susamlı diğeri çörek otlu. Müşterilerimiz genelde  karışık  simidi   tercih ediyorlar.  Kandil simidi mahlep, özel pastalık yağ ve yumurta, şeker,  tuz,  maya'dan yapılmaktadır " dedi.

vanhaber,van,haber,van haber
kandil,simit,güven pastahanesi,Fatih Çezik,susam,Çavuşoğlu

Bakmadan Geçme