FAKÜLTE BİNASININ TEMELİ ATILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılacak Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi binasının temeli törenle atıldı.
Kampus içerisinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, inşaatların projesini bir an önce bitirip hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nin beklenen hizmetin fazlasını sunacağını anlatan Prof. Dr. Battal, “Zaten bugün itibari ile de mühendislik fakültesi yönetim ekibi çok ciddi projelere imza atmaya başladılar. Gerek ulusal gerek uluslar arası düzeyde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları artık kendini hissettirir düzeyde projeler hayata geçiriyorlar. Bundan sonrada daha aktif bir şekilde geçirecekler. Bu büyük projenin hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemize desteklerinden dolayı başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bakanlar ve sayın valimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu da, Van’ın kadim bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Geçmişte de Van’ın bölgenin eğitim ve bilim merkezi olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, “Günümüze geldiğimizde belki Van tarihinin en sıkıntılı dönemini cumhuriyetten sonraki döneminde yaşamış, çünkü şehir her şeyiyle yapılarıyla kurumlarıyla beraber nüfusunun çoğunluğuyla yerle bir olmuş bir şehir. Tekrar cumhuriyet döneminde ayağa kalkmaya çalışan, 1981 yılında üniversitesi ile var olan şehir, ülkesine hizmet eden köklü bir eğitim kurumu haline geldi. Tabi bu uzun süre, 32 yıllık süre içersinde birçok insanın emeği, alın teri var. Biz onların hepsine teşekkür ediyoruz. 2011 yılındaki deprem, şehirdeki bütün kurum ve yapıları etkiledi. Doğal olarak üniversitemizi ve çalışanlarını da etkiledi. Üniversitemiz depremden sonra başta Başbakanımız ve ilgili bakanlarımızın gayreti ve üniversite adına hiçbir talebimizi geri çevirmemeleri sonucunda bugün baktığımızda deprem öncesinden çok daha iyi konuma geldi. Binaların kalitesi, güvenirliliği ve konforu bakımında tıp fakültesinin yeni yerine taşınması, diş hekimlik fakültesinin açılması, çevre düzeninin yeniden yapılandırılması ve en önemlisi yurtları tabi şu anda Türkiye’de yurt kapasitesi ile öğrenci oranı bakımında Van YYÜ bir numara. Bu çok önemli bir şey, şimdi tercihlere baktığımızda tüm bölümler dolmuş” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından binanın temeline ilk harç atıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme