VANLILARDAN HEMŞERİ DAYANIŞMASI!

Rıdvan Can/VANSESİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karahan şunları kaydetti; "Ramazan ayı münasebetiyle, Dernek olarak gıda yardımlarının startını verdik. Yardımlarımızın yerine ulaşması ve temini konusunda da birçok Vanlı vatandaşımız seferber oldu. Özellikle katkılarından dolayı Van eski Belediye Başkanı Şehabettin Özarslaner'e teşekkür ederiz. Yaklaşık Bin aileye, gıda paketi yardımlarını ulaştırdık. Öncelikle Vanlı hemşerilerimiz olmak üzere, Mersin'de yaşayan etnik köken, din, dil, mezhep, ayrımı yapılmadan, ihtiyaç sahibi olan herkese, gıda yardımlarını ulaştırmak için yönetimde ki arkadaşlarımızla ve mahalle temsilcilerimizle birlikte çalıştık. Bizim için bayramların,  anlam ve önemi çok önemli"
"6 AYDIR BAYRAM HAVASI ESİYOR"
Karahan, "Ülkemizde yaklaşık 6 aydır bir bayram havası esmektedir. 6 aydır tek bir insanın kanının dökülmemesi, insanlarımızın ölmemesi, bizim için çok önemlidir. Bu anlamlı günde, Ramazan ayı vesilesiyle Türkiye'ye barış, kardeşlik getirmesini diliyoruz. Aynı zamanda, Mısır'da ve Suriye'de yaşanan bu kaosun sona ermesi, oralarda da barışın, adaletin hâkim kılınmasını diliyoruz. Dernek olarak bize katkıda bulunan iş adamlarımıza teşekkür eder bundan sonrada bu tür etkinliklerimizin devam edeceğini bildiririz. Herkesin 'de Bayramı kutluyor saygılar sunuyoruz" diye konuştu.
"VAN SEVDALISIYIM"
Van Eski Belediye Başkanı Şehabettin Özarslaner, ise bir Van sevdalısı olarak sık sık geldiği Mersin'de çalışmalarını çok takdir ettiği Mersin Van Kültür ve Dayanışma Derneği'nin etkinliklerinde yer almak için destek olmaya devam edeceğini söyledi.
Özarslaner, " Ramazan ayı çok kutsal bir ay. Ama dolayısıyla sadece Ramazan ayında değil, Ramazanın dışında da 30 yıldır devam eden, savaşın yarattığı göç olayından dolayı köyünden, evinden, Mersin'e, Adana'ya, Van'a ve birçok ilin varoşlarına, yerleşmiş olması, kendi köylerinde yaşamlarını sürdürecek imkânları varken, göç ettirilmek zorunda bırakılan bu insanlar, ne yazık ki bir dilim ekmeğe muhtaç olmuş durumundadırlar. Tabi ki Van Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bir defaya mahsus yardımıyla telafi etmek mümkün değil. Aslında bu ülke sorunu hatta dünya sorunudur. Bu bir devlet sorunudur. Konfüçyüs'ün çok güzel bir sözü var. "Bir insana balık yedirirseniz bir defa karnı doyar. Balık tutmayı öğretirseniz yaşam boyu karnı doyar" Ülkenin ekonomik ve yanlış politikası sonucudur bunlar. İnsanlara iş ve istihdam alanı yaratma yerine, insanlara yiyecek, yakıt verilerek gün geçiştirilmeye çalışılıyor. Ben bir Kürt olarak Vanlı olarak bu bölgede yaşayanların sıkıntılarına destek olan sıkıntılarını çözecek çalışmalarda bulunan herkese destek vermeye çalışıyorum. Derneğimize ve Başkanımıza teşekkür ediyor ve onları kutluyorum. Burada yapılan yardımlar sadece Vanlılara değil, burada yaşayan bütün yoksullara el uzatılmasının çok anlamlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme