TKDK'DAN 9. ÇAĞRI SÖZLEŞME İMZA TÖRENİ

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü tarafından 9. Çağrı Sözleşme İmza Töreni yapıldı.
TKDK İl Koordinatörlüğü bürosunda gerçekleşen törende kısa bir konuşma yapan İl Koordinatörü Necip Özgökçe, daha önce 6 ve 7. başvuru çağrı dönemlerinde hayvancılık alanında 3 milyon 732 bin 172 TL’lik yatırımların sözleşmesini gerçekleştirdiklerini belirterek, 9. Çağrı döneminde ise Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi kapsamında yer alan kırsal turizm alanındaki 3 projenin imza törenini gerçekleştireceklerini söyledi. Özgökçe, “Grand Deniz Turizm’in ‘Grand Deniz Turizm Restoran Modernizasyonu, Yeşil Ada Rekreasyon’un ‘Yeşil Ada Rekreasyon ve Doğa Sporları Alanı’ ile Edremit Aqualand tarafından yapılan ‘Rekreasyon ve Doğa Sporları’ adlı projelerin sözleşme imza törenini gerçekleştireceğiz” dedi.
Üç projenin toplam maliyetinin 2 milyon 572 bin 190 TL olduğunu ifade eden Özgökçe, bu kaynağın yüzde 50’sinin TKDK tarafından hibe olduğunu söyledi. Bu hibelerden tüm vatandaşların faydalanması için sürekli çağrılarda bulunduklarını vurgulayan Özgökçe, “1 Eylül itibariyle 11. çağrıya çıkacağız. Bu çağrı dönemi bizim için önemli. Özellikle Edremit ilçesi için çok önemli. Çünkü sene sonu itibariyle Edremit nüfusunun 20 binin üstüne çıkması bekleniyor. Bu nedenle Edremit’te yatırım yapacak başvuru sahipleri ya da faydalanıcılarımızın bu çağrı döneminde mutlaka Edremit’te yapacakları projeleri gerçekleştirmelerini bekliyoruz” dedi.
Yöre insanının gözleriyle gördüğü şeye daha çok önem verdiğine dikkat çeken Özgökçe, “İnsanlar görmedikleri şeye pek inanmak istemiyor. Bizler gördüğümüzü daha çok benimsiyor ve buna benzer bir şeyler yapmak istiyoruz. Bu da bizim için kırılma anı. İnşallah bu projeler hayata geçtikten sonra biz tüm vatandaşlarımızdan güzel projeler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
TKDK İl Koordinatörlüğü olarak proje konusunda her türlü desteği sunacaklarının altını çizen Özgökçe, “Proje hazırlanması aşamasında vatandaşlarımız bize mutlaka başvursunlar. Biz başvuru sahiplerinin herhangi bir konuda yanlış yapmamaları için gerekli bilgilendirmeyi yapacağız” şeklinde konuştu.
Öte yandan, 719 bin 677 TL bütçeli ‘Grand Deniz Turizm Restoran Modernizasyonu’ projesi ile yerli ve yabancı turistlere daha kaliteli ve daha modern bir hizmet sunacaklarını ifade eden proje sahibi Özal Deniz, “Bu proje ile daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyorum. Van’ımız için, ilçemiz için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tören, sözleşme imzalanmasıyla sona erdi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme