KANLI DERBİ YARGIYA TAŞINDI

İzmir'de, geçen yıl oynanan derbi öncesi taraftarlar arasında çıkan kavgada 25 yaşındaki KSK'li taraftar Dinçer Dingil'i başından satırla yaralayan 19 yaşındaki Göztepeli taraftar Selim D. ile Uğur T.'nin yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmada hakim karşısına çıkan sanık Selim D. suçlamayı kabul etmezken, diğer sanık Uğur T. ise "Selim olay günü yanıma geldi. Çok alkollüydü. Bana birini bıçakladığını söyledi. Bende hava yaptığını düşündüğüm için söylediğini önemsemedim. Ben olayı görmedim" dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmada tanıklar ifade verdi.PTT 1.Ligi'nde yer alan Göztepe ile Karşıyaka arasında 17 Mart 2012'de oynanan derbi maçı öncesi iki takımın taraftarları arasında çıkan kavgada, KSK'li Dinçer Dingil başından satırla yaralandı. Dinçer Dingil, kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Polis, olayın ardından Dingil'i yaralayan taraftarları yakalamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde Uğur T. ile Selim D.'nin elinde satır bulunduğu anlaşıldı. Bunun üzerine iki şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Selim D.'yi, hastanede tedavisi süren Dinçer Dingil fotoğrafından teşhis etti. Emniyetteki işlemlerin ardından Selim D. tutuklanırken, Uğur T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMADA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
İzmir 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davaya, tutuklu sanık Selim D., tutuksuz yargılanan Uğur T., avukatları ile mağdur Dinçer Dingil ve avukatı Cevdet Şahin Florat katıldı.
Sanık Selim D., suçlamaları kabul etmedi. Göztepe'li olduğunu söyleyen sanık Selim D., şöyle konuştu: “Olay günü alkol aldım. Stada gittim. Ayrıca, bu maçlar kavgalı ve olaylı geçtiği için bıçak almıştım. Polisi görünce bıçağı dışarıya attım, sonra stada girdim. Maçı izleyip evime gittim. Ben kavga etmedim, kavgaya karışmadım, müştekiyi tanımıyorum. Diğer sanık da arkadaşım olur. Kendisi Güneş Otelinin orada oturuyordu. Bir ara orada karşılaştık, daha sonra ayrıldık. Olaydan internette ve medyadan haberim oldu. Cinayet bürosunda alınan ifademi baskı altında verdim. Tahliyemi istiyorum.”
Tutuksuz yargılanan Uğur T. ise, “Maça misafirlerimle birlikte gidecektim. Selim benim arkadaşım olur. Bir ara onunla karşılaştık. Kendisi alkollüydü, sallanıyordu, birini yaralayacak durumda değildi. Kendisi bana 'birini vurdum galiba' dedi. Ancak bunu yapıp yapmadığını görmedim, yapacak bir durumda da değildi. Bunu hava atmak için söylemiş olabilir. Ben de kavgaya karışmadım" dedi.
Mağdur Dinçer Dingil ise iki sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Karşıyaka taraftarıyım. Stada girmek için ara sokaklarda yürüyordum. Kalabalık Göztepe taraftarı arkamızdan bize doğru koşarak geliyordu. Ellerinde kesici aletler vardı. Kaçarken, ben tökezleyip yere düştüm. Göztepeli taraftarlar bana gelişi güzel saldırıp vurdu. Sanık Selim elinde satır ya da döner bıçağıyla başımın arkasına vurdu. Ben bundan dolayı yaralandım, 15 gün komada kaldım. Yerdeyken ayrıca bana, diğer sanık Uğur da tekmeyle vurdu. Ölümden döndüm. Yaşadığıma şükrediyorum.”
Tanık olarak dinlenen Cem Lüleli ise olay günü maça gittiğini belirterek şunları söyledi: "Göztepeli taraftarlar Karşıyakalı taraftarlara, ellerinde balta, satır, bıçak ve sopalarla saldırıyordu. Daha önce tanımadığım iki sanık ellerindeki bıçaklarla yere düşen Dinçer'in başına vurdu. Yerdeyken de tekmelediler. Saldıran grup çok kalabalıktı.”
Mahkeme heyeti, tanık Gökay İçen'in polis zoruyla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

vanhaber, van, haber, van haber
izmir, derbi maç, kavga, taraftar, yargı, götepe spor, kayseri şeker spor

Bakmadan Geçme