Film Festivali için başvurular başladı

Rıdvan Can
Bu yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan uluslar arası Van Gölü Film Festivali uzun metraj ve belgesel film yarışma başvuruları başladı.
 'Barışın Diliyle Barışa İthaf' temasıyla dikkat çekecek olan festivalde başvurular 15 Ağustos'a kadar sürecek. Başvuran filmler ön eleme ve ön jüri olmaksızın gösterime alınacak ve jüri tarafından değerlendirilecek.

Bu yıl;
"İNCİ KEFALİ SİNEMA ÖDÜLLERİ'' kapsamında;
 ''En iyi Sinema Filmi'' plaket ve para ödülü verilmesi;
 "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Senaryo",
 "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Sanat Yönetmeni"  "En iyi Film Müziği" ''Jüri Özel Ödülü'' dallarında plaket verilmesi amaçlanıyor.
''En iyi Belgesel Filmi dalında da plaket ve para ödülü verilmesi;
"En İyi Belgesel Yönetmeni", "En İyi Senaryo/Belgesel Metni","En İyi Belgesel Görüntü Yönetmeni", "En İyi Belgesel Sanat Yönetmeni/Danışmanı"  dallarında plaket verilmesinden oluşmaktadır. 
 
Jüri Başkanı Vecdi Sayar
1950 yılında Zonguldak'ta doğan Vecdi Sayar, 1972 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğini yapmak yerine sinema, tiyatro ve yazı yazmaya olan ilgisi nedeniyle bu alana yöneldi. Ankara Sanat Tiyatrosu (AST), Şehir Tiyatroları gibi topluluklarda sahne tasarımcılığı, birçok gazete ve dergide tiyatro eleştirmenliği yaptı. Türsak Vakfı'nın kurucuları arasında olan Vecdi Sayar, birçok dış ülkede Türk Filmleri Festivalleri düzenledi, uluslararası yayınlarda Türk sinemasına dair yazıları yayınlandı.
Van Gölü Film Festivali uzun metraj ve belgesel film yarışması  jüri başkanlığını  Vecdi Sayar  yapacak.
Vecdi Sayar, Cumhuriyet Gazetesi'nde "Kedi Gözü" adlı köşesinin yanı sıra, çeşitli dergilerde sinema, tiyatro yazıları yazdı; İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde sinema ve kültür yönetimi dersleri verdi;[Türkiye Yazarlar Sendikası], Sinema Yazarları Derneği (Siyad), Türsak Vakfı, PEN Yazarlar Derneği, Özerk Sanat Konseyi ve Kültürlerarası İletişim Derneği'nde Başkan ya da Yönetim Kurulu üyesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Bakmadan Geçme