B. Vanspor'da derin sessizlik

Rıdvan Can
2013-2014- futbol sezonu hazırlıklarına kongreyle başlayan ve genel kurul sonrası Gıyasettin Gültepe başkanlığında oluşan yönetimle vakit kaybetmeden iç transfere ardından dış transfere yönelen Belediye Vanspor adeta transfer orucunda.
Yeni sezona 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi vereceğini açıklayan temsilcimiz Belediye Vanspor'da sessizlik sürüyor. Sezon öncesi transfer döneminde hareketlilik yaşanmayan kulüpte neler olduğu bilinmiyor. Alacaklılar kapıda. Kulüpten giden gidene.
Hemen hemen grup'taki tüm takımlar transferini yapıp hazırlık dönemini başlatırken, Belediye Vanspor'da durgunluk endişeleri artırıyor. B. Vanspor yeni yönetimiyle yürüttüğü çalışmalar hangi doğrultuda olduğu pek bilinmiyor.
Battal Sarıca mı?
Belediye Vanspor'un yeni sezonda teknik direktörlük için dört adayın ismi geçerken kırmızı-siyahlılarda öne çıkan Battal Sarıca ismi oldu. Yönetiminin Battal Sarıca'yı Van'a çağırarak bir görüşme gerçekleştirdiği, Sarıca'nın göreve sıcak baktığı gelen bilgiler arasında
Kaliteli  Futbolcular Gidiyor.
Son iki sezonda B. Vanspor'un ligde kalma mücadelesinde takımda önemli görevler üstlenen futbolcular ise bir bir takımdan ayrılıyor. Bunlardan biride tecrübeli kaleci Muammer Yıldırım oldu. Sezonun sona ermesinin ardından birçok oyuncu gelen teklifleri değerlendirerek güçlü, kurumsallaşmış, profesyonelce yönetilen, hedefi belli olan takımlara giderken geride kalan futbolcular da B. Vanspor'dan ayrılmak için harekete geçti.  Kopuşların altında kulüp tarafından futbolcuların alacaklarının ödenmediği gerçeği var.   Paraları zamanında ödenmeyen futbol emekçileri TFF'ye yasal başvuruda bulunmuş durumdalar.  
Kaleci Bir Takımın Bel Kemiğidir.
Kaleci Muammer Yıldırım'ın Mersin İdmanyurdu'na transfer olması takımda kaleci sıkıntısına neden oldu Belediye Vanspor yönetimi kaleci konusunda çok kaliteli bir transfer yapmalıdır.  Bunun yanı sıra Van'da kalecilik tecrübesi olan ve genç dinamik oyunculara yönelmesi gerekir.  Kendi ilimizde bu kapasitede genç yetenekli kaleci adayları var Kulüp yönetimi bu konuda iyi bir araştırma yapmalı gerekirse kampa almalı denemeli. Van için B. Vanspor için alt yapı büyük bir kazançtır Belediye Vanspor yönetimi bunu göz ardı etmemeli.
İpekyoluspor Pilot Takım Yapılmalı!
Öte yandan, B. Vanspor kulüp yönetimi bu takımı ciddi anlamda yönetmek, başarıya ulaştırmak istiyorsa eleştirilere önerilere mutlaka kulak vermelidir. Hatır gönül ile profesyonel takım yönetilemez.  Gazete olarak buradan bir öneride bulunuyoruz. Geçen yıl Van Amatör liginde büyük başarılara imza atarak bu yıl Bölgesel Amatör Ligi'nde Van'ı temsil edecek olan eski ismiyle Parisspor yeni ismiyle İpekyoluspor'u pilot takım yapmalıdır.  İpekyoluspor'a  sahip çıkarak ilimizdeki amatör takımlarda yer alan yetenekli gençlere  İpekyoluspor aracılığı ile  fırsat tanıyın.  İpekyoluspor'a  el verin destek verin. Bu kulübün ligde mücadelesine devam etmesini, başarılı olmasını istiyoruz.  İpekyolu buralara kolay gelmedi. Bunca yıllık emek heba edilmemeli. . B. Vanspor yönetimi ile İpekyoluspor yönetimiyle en kısa  sürede  görüşmeli, işbirliği yapmalıdır.  Bu önerimize iki kulüpten açıklama bekliyoruz.

Bakmadan Geçme