Van'da Gıyabi Cenaze Namazı kılındı

Hazreti Ömer Cami avlusunda toplanan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişi, Mısır'da darbe karşıtı protestoculara karşı yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Başka bir caminin imamı olan Osman Gülaçar, öncülüğünde ikindi namazı sonrası biraraya gelenler, ellerinde 'Derbecilerin elleri kurusun', 'Mursi yalnız değilsin', 'İslami yönetime evet, laik yönetime hayır', pankartlarıyla sık sık tekbir getirdi.

Mısır'da ölenler için duaların okunmasının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından kalabalığa seslenen İmam Gülaçar, Adeviyye katliamının sorumlusunun sadece darbeci çeteler olmadığını aynı zamanda darbeye darbe diyemeyen ve ses çıkaramayan herkesin bu katliamın sorumlusu ve ortağı olduğunu söyledi. Ağlayarak konuşan Gülaçar konuşmasını şöyle sürdürdü :

"Kardeşlerimizi namazdayken oruçlarını açmış ve rablerine secdede dururken Mısır'ın laik kafirleri tarafından öldürüldüler. Hakka paramparça edildiler. Mümin kardeşlerimizi Kurban Bayramında kestiğiniz kurbanlar gibi kesiyorlar, katlediyorlar. Rabbim kardeşlerimizin şahadetini kabul etsin"

Kalabalık daha sonra tekbir getirerek sesizce alandan ayrıldı.

Bakmadan Geçme