HÜDA PAR'DAN İFTAR YEMEĞİ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan işgallerden dolayı bir burukluk yaşadıklarını söyledi.
HÜDA PAR Van İl Teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programı, Kur’an tilaveti ile başladı. İftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yardımcıları, Van il ve ilçe teşkilatları, STK temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemekten sonra bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan işgallerden dolayı bir burukluk yaşadıklarını söyledi. Sömürgecilerin İslam coğrafyasını işgal etmedeki güçlerinin kendilerinden olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, “İşgalcilerin, sömürgecilerin gücü kendilerinden değil. Bizim bölünmüşlüğümüzden, bizim parça parça oluşumuzdan, bizim birbirimizle uğraşmamızdan kaynaklanıyor” dedi.
Parti olarak birinci hedeflerinin yeryüzünde adaleti tesis etmek olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, adaletin hiçbir şeye feda edilemeyeceğine inandıklarını aktardı. Adaletin ne devletin bekası ne de şahsi çıkarın önüne geçemeyeceğini kaydeden Yapıcıoğlu, “Eğer geçerse işte böyle zulümler doğar. On binlerce kilometre öteden biri ne diyor. ‘Benim ulusal çıkarlarım bunu gerektiriyor.’ Yanı başımızda biri kardeşimize zulmediyor, birileri gözlerini kapatıyor. ‘Ben buna müdahale edersem milli menfaatlerim zarar görür’ diyor. Siyasetin ekseninde menfaat olduğu sürece bu halimiz belki böyle devam edecektir. İnşallah bu rahmet ayının bereketiyle topluca silkinip de kendimize geliriz. Şahsi, grupsal veya partisel çıkarlarımızın toplumun çıkarlarının, ümmetin çıkarlarının önünde olmadığı anlayışı zihinlerimize yerleşir ve kök salar. Belki o zaman kardeşimizi kendimize göre öncelediğimiz zaman inşallah belki huzur buluruz. Belki barışı buluruz. Belki elbirliği içerisinde başımızdaki zalimleri def ederiz” diye konuştu.
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin “Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır” sözünü anımsatan Yapıcıoğlu, “Evet, kendi menfaatimizi toplumun menfaatinin önüne geçirmeyen siyasetçilerin hüküm sürdüğü memleketlerde yaşamayı bu toplum hak ediyor. Biz buradan ilan ediyoruz ve söz veriyoruz. Asla ve asla kendi ve parti çıkarlarımızı toplumun, ümmetin, insanlığın çıkarlarının önüne geçirmeyeceğiz. Adaleti elbirliği ile tesis edeceğiz. Bu hayırlı günlerde adalet duasını topluca yapmak dileğiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Adil bir yönetimde, adil bir dünyada, adil bir memlekette buluşmak dileğiyle” şeklinde konuştu.
HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Saygın ise, bütün alanlarda toplumu kucaklayarak küfrün ve batının her türlü ifsadından, kokuşmuşluğundan kurtarmaya çalışacaklarını belirterek, “Ey hassasiyet sahibi kardeşler. Zaman, İslam’ın, İslamiyet’in hâkimiyeti uğruna seferber olma, dünyayı ve ahiretimizi kurtarma zamanıdır. Zaman Allah’ın mağfiretine ve cennetine koşma zamanıdır. Geliniz; mezhepsel, meşrepsel, cemaatsel ve grupsal kaygılarımızı menfaat ve kazanımlarımızı bir kenara bırakarak ümmetin ve insanlığın kurtuluşu için seferber olalım. Yüce Rabbimizin buyruğuna uyarak barışa girelim. Şeytanın adımlarına uymaktan, şeytanın yolunda yürümekten vazgeçelim” şeklinde konuştu.
Program, bölgenin kanaat önderlerinden Abdurrahim Timurtaş tarafından okunan dua ile son buldu.
vanhaber, van, haber, van haber

hüda par, iftar yemeği, genel başkan, zekeriya yapıcıoğlu

Bakmadan Geçme