VAZOD'TAN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİ

Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, bu ayda küskünlüklerin bitirilmesi, barışın sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Bu vesileyle ortak bir dileğimiz de ülkemizin refahı ve huzuru için başlatılmış olan barış sürecinin kısa sürede başarıyla sonuçlanır, ülkemiz huzura kavuşur” dedi.
Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Yüzücü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Tapu Kadastro Müdürü Eyüp Kızıltaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcıları Ahmet Tam ile İbrahim Görentaş, Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Genel Koordinatörü Necip Özgökçe ile çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı. İftar öncesi bir konuşma yapan VAZOD Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, oda olarak her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğine katılımlarından dolayı konuklarına teşekkür etti. Ramazan ayı ve dini bayramların İslam dinindeki yeri ve önemine değinen Özgökçe, “Ramazan ayı Müslümanları bir araya getirerek zengin fakir ayırımı yapmadan insanların kaynaşmasını ve en önemlisi ise insanlar arasındaki yardımlaşma duygusunu harekete geçirmesi açısında çok önemlidir’’ dedi.
Bu ayda küskünlüklerin bitirilmesi, barışın sağlanması gerektiğini de ifade eden Özgökçe, “Bu vesile ile ortak bir dileğimiz de ülkemizin refahı ve huzuru için başlatılmış olan bu barış sürecinin inşallah kısa sürede başarıyla sonuçlanır, ülkemiz huzura kavuşur. İçinde bulunduğumuz bu Ramazan ayının en önemli özelliklerinden bazıları ise insanlar arasındaki kardeşliğin pekiştirilmesi, barışın sağlanması ve adaletin tesis edilmesidir. Ramazan ayının ülkemize refah, huzur ve barışın getirmesini temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

vazod, gelenek, iftar yemeği, lütfü özgökçe

Bakmadan Geçme