TUYAD-DER'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (Tuyad-Der) Van Şubesi, ‘Hasta Tutsaklara Özgürlük’ kampanyası çerçevesinde toplanan 252 bin 173 imzayı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanlığı’na gönderdi.
Merkez Postanesi önünde bir açıklama yapan TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Akgün, 80 cezaevinde 5 bine yakın hükümlü ve 5 bini geçen tutuklu durumunda siyasi tutsak olduğunu ifade ederek, “Bu tutsaklardan 400’ü üzerinde kadın, yaklaşık 200’ü ise çocuktur. Bunun yanında 500 hasta tutuklu ve hükümlü içerisinde 200’ün üzerinde siyasi hasta tutsak bulunmaktadır” dedi.
Adli Tıp Kurumu’nun meşruiyetinin tartışılır bir durumda olduğunu ve tutsaklara intikamcı bir yaklaşım içerisine girdiğini ileri süren Akgün, ayrıca kurumun bağımsız hastane raporlarını yok saydığını söyledi. Akgün, “Van’da başlattığımız ‘Hasta Tutsaklara Özgürlük’ kampanyası çerçevesinde bir ay içerisinde il genelinde topladığımız 252 bin 173 adet imzayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e gönderiyoruz. Devleti yöneten bu kurumların 250 bin insanın iradelerine duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar, gönderilmek üzere postaneye teslim edildi.

vanhaber, van, haber,van haber
tuyad-der, basın açıklaması, hasta tutsaklara özgürlük

Bakmadan Geçme