BELEDİYENİN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Van Belediyesi’nin Ramazan ayı kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlikler devam ediyor. Bir yandan mahallelerde müzik şölenleri, öte yandan iftar buluşmaları ve açık hava film günleri etkinlikleri yapılıyor.
Van Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri, bir otelde kadınlara verilen iftar yemeği ile devam etti. Van Belediyesi tarafından organize edilen yemeğe BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, Van Belediyesi Başkan Vekili Yıldız Çetin, BDP’li kadın yöneticiler, belediye kadın meclis üyeleri, belediye kadın çalışanları, Bostaniçi ve Edremit belediyesinin kadın çalışanları katıldı. İftar yemeğine gelen kadınları kapıda Belediye Başkan Vekili Yıldız Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan ve Belediye Meclis üyesi Ayşan Harmancı karşıladı. Havuz başında hazırlanan iftar yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Çetin, iş yoğunluklarından dolayı kadınlarla sürekli bir araya gelemediklerinden dolayı böylesi anlamlı bir ayda bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
Okunan ezan ile iftarlarını açan kadınlar, daha sonra havuz başında oturarak kendi aralarında sohbet ettiler. İftar yemeğinin ve çayların içilmesinin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Çetin, iftar yemeğine katılım gösteren tüm kadınlara Van Belediyesi adına teşekkür etti. Belediye olarak dört yıldır iktidarda olduklarını ve en büyük amaçlarından birinin de kadın dayanışmasını sağlamak olduğunu söyleyen Çetin, “KCK operasyonları ve yaşanan deprem gibi sebeplerle bir araya fazla gelemedik. Son bir yıldır kadın arkadaşlar ile daha fazla bir araya geliyor ve tartışmalar yürütüyoruz. Amacımız kadın sorunlarını çözmektir. Her bir kadın arkadaşımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Tüm kadın arkadaşlarımıza kadın politikamız gereği ile yaklaşarak çözüm arayışı içerisinde olacağız. Partimizin kadın konusundaki yaklaşımı, değeri ve hassasiyeti herkes tarafından bilinmektedir. Türkiye’de seçilmiş kadın kotasına baktığımızda yüzde 70’inin partimizden olduğu ortadadır. Bizler parti olarak yeni siyasetimizde eşit olarak yerlerimizi alacağız. Bizim bundan sonraki seçilmiş kadın sayımız daha da çoğalacaktır” dedi.
Öte yandan, Van Belediyesi, Ramazan ayı kültür etkinlikleri kapsamında ‘15 gün 15 film’ etkinliği başladı. Feqîyê Teyran Parkı’nda başlatılan etkinlik kapsamında dün gece ‘F Tipi’ adlı film izlettirildi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme