OSB'DE YATIRIM İÇİN 164 KİŞİ SIRA BEKLİYOR

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlığında yapıldı.
OSB Bölge Müdürlüğü hizmet binasında Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda müteşebbis heyeti ve yönetim kurulu başkanlığı seçimleri yapıldı. Müteşebbis Heyet Başkanlığı’na Vali Münir Karaloğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Necmeddin Çok, Başkan Yardımcılığı’na M. Fazıl Kaplan, yönetim kurulu üyeliklerine ise Ömer Ete, Ali Taşdemir ve Hasan Ölmez seçildi. Yeni seçilen yönetime başarı dileklerini ileten Vali Karaloğlu, yeni yönetime önemli görevler düştüğünü söyledi. Sadece yönetmek değil kaliteli yatırımcı bulmaları tavsiyesinde de bulunan Karaloğlu, organize sanayi bölgesindeki yatırımcıların her geçen gün artmasının da sevindirici olduğunu belirtti.
Toplantıda Van OSB Bölge Müdürü Hadi Mirahmetoğlu, müteşebbis heyetine organize sanayi bölgesinin son durumuyla ilgili bilgi verdi. organize sanayi bölgesinin 44 hektarlık alana bitişik olan 60 hektarlık alana ait imar planının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını kaydeden Mirahmetoğlu, 164 yatırımcının da arsa tahsisi için sıra beklediğini söyledi. Mirahmetoğlu, daha önce arsa tahsisi yapılan ve şu ana kadar fabrika inşaatına başlamayan yatırımcıların olduğunu hatırlattı.
Vali Karaloğlu da, arsa tahsisi yapılan ve şu anda inşaata başlamayanlarla ilgili hatırlatıcı yazı yazmalarını, kısa süre içinde de inşaatına başlamayanların arsa tahsislerinin iptal edilmesi talimatını verdi. Karaloğlu, ayrıca arsa tahsisi iptal edilenlerin ise acil yatırım sırası bekleyen yatırımcılara tahsis edilmesini istedi.
Toplantı sonrası Vali Münir Karaloğlu, müteşebbis heyeti ile birlikte Hasan Ölmez’e ait ‘Terazo Karo’ üretimi yapan fabrikada incelemelerde bulundu. İşadamı Ölmez’den fabrika ile ilgili bilgi alan Karaloğlu, daha sonra organize sanayi bölgesindeki diğer yatırımların bulunduğu alanları gezdikten sonra buradan ayrıldı.
vanhaber, van, haber,van haber

Bakmadan Geçme